I-Care 2012

I-Care 2012

    Wisten jullie dat meisjes die in Kenia naar school gaan te arm zijn om maandverband te kopen? En dat ze daarom oude lappen en onhygiënische materialen gebruiken om te bloedingen op te vangen?

    Uit schaamte durven zij in die periode niet naar school en missen zo 3 tot 5 dagen les. Geen wonder dat ze een achterstand op school hebben.

    Het heeft onze Nederlandse Chantal Heutink op het idee gebracht om wasbaar maandverband in Kenia te gaan ontwikkelen. Samen met ‘het TNO’ van Kenia heeft ze een proefmodel gemaakt dat aan alle eisen voldoet. Vrouwen uit de sloppenwijken van Kisumu, een stad aan het Victoriameer, naaien het in elkaar en verdienen er hun brood mee. Het wordt goedkoop verkocht aan vrouwen en meisjes die het een jaar kunnen gebruiken. Via scholen wordt het samen met een voorlichtingsprogramma bekend gemaakt en verspreid.

    Voor de ontwikkeling, de distributie en de marketing is geld nodig en dat kunnen we met zijn allen bij elkaar brengen. Voor 5 euro zorg je dat er een meisje weer een jaar naar school kan en daarmee haar zelfvertrouwen groeit.

    Tijdens ons 60 jarig jubileum hebben we diverse workshops gegeven. Opbrengst: € 1950,00