Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Eindhoven

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Eindhoven

Toen onze zusters 66 jaar geleden de club oprichtten, was het voor hen heel vanzelfsprekend dat je koos voor een huwelijk of voor een carrière. Je had verder niets te kiezen. Sindsdien is er veel veranderd rondom de positie van de vrouw. Nu is er een overvloed aan mogelijkheden en moeten we continue keuzes maken. In ons werk en privé.

Jaarthema 2019-2020: “Superwomen 040”.

In het bestuursjaar 2018-2019 willen we ons verbinen met Eindhoven. Eindhoven bruist en wat is er mooier om de vrouwelijke kracht van deze stad te ontdekken. We gaan op zoek naar inspirerende rolmodellen. Zoals de Eindhovense DJ/producer Lady Aïda (Aïda Spaninks). Die meer dan 30 jaar in het vak zit en aan de bakermat van de house heeft gestaan. Bekend in heel Nederland en ver daarbuiten. Of zoals Eveline Wu van Mood, etnische zakenvrouw van het jaar. Zelf willen we ook rolmodel zijn en dan voor vrouwen in Eindhoven die een zetje kunnen gebruiken. We willen leren hoe vrouwen Eindhoven groot hebben gemaakt. Powervrouwen Eindhoven. Superwoman040!

We hebben diverse fundraisacties zoals ons jaarlijkse Glowwandeling en de maandelijkse eetkamer dineetjes. De Kledingbank Eindhoven is ons fundraisproject. Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kun je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club. Onze kiescommissie neemt dan contact met je op voor een nadere kennismaking.

Soroptimistclub Eindhoven werd in 1952 opgericht. We hebben momenteel 30 leden tussen de 33 en 86 jaar. 

Bestuur 2020-2021

President: VIcky van Holten
Secretaris: Marjolijn van Battum
Penningmeester: Roeby Tjemkes
Assesor: Janny Gielen

Club Eindhoven bezit de ANBI-status.

Ons profiel

Soroptimistclub Eindhoven werd in 1952 opgericht. We hebben momenteel 30 leden tussen de 33 en 86 jaar. Wij hebben een heel a-b-c aan beroepen: van architect, balletdocente en mediator tot projectmanager, vertaler, wethouder en zorg.

Iedere 3e woensdag van de maand hebben we een dinervergadering in Hotel & Restaurant Parkzicht te Eindhoven. Op deze avond worden werk- en levensverhalen gepresenteerd en bijzondere gastsprekers uitgenodigd.

We zijn een echte Brabantse club die naast het ‘zakelijke’, ook de onderlinge vriendschappen en gezelligheid erg belangrijk vinden! Onze club heeft Friendshiplinks met club Hasselt in België en Club Aalen uit Duitsland.