Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Eindhoven

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Eindhoven

Toen onze zusters in 1952 de club oprichtten, was het voor hen heel vanzelfsprekend dat je koos voor een huwelijk of voor een carrière. Je had verder niets te kiezen. Sindsdien is er veel veranderd rondom de positie van de vrouw. Nu is er een overvloed aan mogelijkheden en moeten we continue keuzes maken. In ons werk en privé.

Onze ambitie

Wij willen als powervrouwen ons samen sterk maken voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, lokaal en internationaal.

We steunen al een aantal jaren de Orange The World campagne en wij gaan nu verder!

Soroptimistclub Eindhoven steunt in 2023 en 2025 in het bijzonder ook het Oranje Trust Fund, het enige wereldwijde fonds, geleid door UN Women van de Verenigde Naties, om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden

 

Soroptimistclub Eindhoven werd in 1952 opgericht. We hebben momenteel 30 leden tussen de 33 en 86 jaar. 

Bestuur 2024

President: Pascalle Scanlan
Secretaris: Katja Hellingman
Penningmeester: Aurore Denis
Assesor: Caroline van Dullemen

Club Eindhoven bezit de ANBI-status.

Ons profiel

Soroptimistclub Eindhoven werd in 1952 opgericht. We hebben momenteel 30 leden tussen de 33 en 86 jaar. Wij hebben een heel a-b-c aan beroepen: van architect, balletdocente en mediator tot projectmanager, vertaler, wethouder en zorg.

Iedere 3e woensdag van de maand hebben we een dinervergadering. Op deze avond worden werk- en levensverhalen gepresenteerd en bijzondere gastsprekers uitgenodigd.

We zijn een echte Brabantse club die naast het ‘zakelijke’, ook de onderlinge vriendschappen en gezelligheid erg belangrijk vinden! Onze club heeft Friendshiplinks met club Hasselt in België en Club Aalen uit Duitsland.

ANBI status

Soroptimist International club Eindhoven

KvK: 40236513

Email: eindhoven@soroptimist.nl