Orange Trust Fund 2023-2025

foto gemaakt door Eddy Mol

Eindhoven

Orange Trust Fund

  • Club Eindhoven


Oranje Trust Fund

Vele vrouwen en meisjes, wereldwijd, zijn of worden geconfronteerd met fysiek, seksueel of psychisch geweld. Daar moeten wij het over hebben en iets tegen doen! Soroptimistclub Eindhoven ondersteunt al een aantal jaren de Oranje The World campagne en wij gaan verder!

Cijfers en feiten uit de OTW campagne:

137

Wereldwijd sterven er 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner

33%

Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen fysiek en/of seksueel geweld ervaren.

23%

Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld.

Soroptimistclub Eindhoven steunt in 2023 en 2024 in het bijzonder ook het Oranje Trust Fund, het enige wereldwijde fonds, geleid door UN Women van de Verenigde Naties, om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. 

UN women Nederland gaat binnen dit kader binnenkort een innovatief pilotproject ‘Grenzen en wensen’ starten in Nederland, om straatintimidatie tegen te gaan. Er wordt samengewerkt met een aantal organisaties waarbij jongeren worden aangesproken via sportclubs, scholen en andere plekken waar veel jongeren komen. Er gaan omstandertrainingen geboden worden aan jongeren in een traject dat grensverleggers heet. Jongeren krijgen trainingen om vaardigheden/skills te ontwikkelen en worden geacht straks zelf een campagne op te stellen om verder training van andere jongeren mogelijk te maken.

Een innovatief project dat gedurende de hele loop van 1,5 tot 2 jaar 40.000 euro nodig heeft. Na afloop dient dit project door gemeenten te worden overgenomen. Dit project wordt deels mede gefinancierd door het VSB fonds.

Soroptimistclub Eindhoven ondersteunt dit project van harte en wil graag geld ophalen voor dit goede doel.

Help ons dit Fonds en haar projecten te steunen en het verschil te maken, doneer nu! 

Over activiteiten die wij ook houden voor funding leest u binnenkort meer op deze website. Houdt deze in de gaten en volg ons ook op facebook voor het laatste nieuws!