Jaarlijkse pioenrozenactie

  • Club FlevolandElk jaar, afhankelijk van het ‘groeiseizoen’ in mei-juni houdt onze club een pioenenactie. In 2020 werd dit vanwege de coronatijd een speciale sponsoractie voor bewoners en verzorgers van verpleeg- en verzorgingshuizen.

Het idee was dat men online twee bossen pioenen voor € 10 kon kopen voor een bewoner én een verzorgende van een verpleeg- en verzorgingshuis.

Wij communiceerden volop via social media over onze actie: Facebook en Twitter en we maakten gebruik van onze persoonlijke netwerken.

Ook kon tegelijk een persoonlijke bestelling worden opgegeven bij de contactpersoon (lid) van onze club.

De bossen werden door ons rechtstreeks afgeleverd aan de verzorgings- en verpleeghuizen en hetzelfde geldt voor persoonlijke bestellingen.

De opbrengst ging in 2020 naar de volgende doelen:

De opbrengst van onze Pioenenactie ging naar het Hospice in Dronten, het Hofje in Lelystad en Movement on the Ground volgens een verdeelsleutel. De vrijwilligers van het Hospice en het Hofje (beiden zijn gericht op terminale zorg) boden we een training naar behoefte aan.

De Stichting Movement on the Ground van Johnny de Mol helpt vluchtelingen op het eiland Lesbos. Wij hebben ons met de donatie vanuit de pioenenactie gericht op de veiligheid en educatie van juist vrouwen en meisjes in de vluchtelingen-kampen om hen te helpen in deze moeilijke omstandigheden en hen toekomstperspectief te bieden.