Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Flevoland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Flevoland

Soroptimist Club Flevoland werd op 10 mei 1986 opgericht en bestaat uit 24 leden uit Dronten, Lelystad, Zeewolde en Swifterbant.

Onze leden zijn actieve vrouwen die vol in het leven staan, zakelijk relevante posities bekleden, hun uitgebreide netwerk met elkaar delen en inzetten voor goede doelen én elkaar.

 

Soroptimist Club Flevoland werd op 10 mei 1986 opgericht en bestaat uit 24 leden uit Dronten, Lelystad, Zeewolde en Swifterbant.

Ons profiel

Bij de Soroptimisten zetten wij vrouwen ons in voor vrouwen. Dit betekent dat we met elkaar inspiratie zoeken, kennis delen en de wereld een beetje beter, mooier en vrouwvriendelijker willen maken.

We treffen elkaar maandelijks voor een interessante avond vol inspiratie en natuurlijk ook gezelligheid. Werkbezoeken en bijzondere bijeenkomsten zoals ons ‘walking diner’ en de Diesviering, vormen de basis van de activiteiten.

Nieuws en acties

Jij een prachtig sieraad en zij een bron van inkomsten!

Dit jaar zijn de Flevolandse sorren overal te vinden met een unieke colectie glazen sieraden en schalen. De opbrengst komt ten goede aan het project Beewize voor vrouwen in Axum, Ethiopië. In samenwerking met de Soroptimistclub  Bremervorden-Zeven en Soroptimistclub Addis Ababa brengen wij het geld bijelkaar voor 20 bijenkorven zodat deze vrouwen een eigen inkomen kunnen verwerven. Het bijenproject in Axum heeft tot doel vrouwen een bestendige bron van inkomsten te verschaffen. Hiermee doen zij tevens kennis en kunde op voor het verzorgen van de bijen, produceren van honing en het verhandelen daarvan. Het project in Ethiopië wordt uitgevoerd onder leiding van een lokale organisatie ‘new millennium hope development organization’ die zich inzet voor vrouwen, kinderen en kwetsbaren in de regio van Axum, Ethiopië. Voor de fundraising worden prachtige sieraden verkocht van glaskunstenaresse Mirjam van der Hoorn. Meer informatie? Stuur een mail aan ons! Flevoland@soroptimist.nl
 

Pioenrozenactie

In juni houden wij jaarlijks onze traditionele Pioenrozenactie! Via ons netwerk verkopen we Flevolandse pioenen. Twee dagen lang hebben we een verkoopstand in het ziekenhuis en op de markten van Dronten en Lelystad. De opbrengst gaat deels naar het Hospice in Dronten en ’t Hofje (palliatieve zorg) in Lelystad. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de landelijke Soroptimistactie ‘Free a girl’ gericht op het bevrijden van meisjes uit de prostitutie in India. We richten ons met alle acties op het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes.

Kerstactie kerststukken maken

Soroptimistclub Flevoland maakt en verkoopt ieder jaar kerststukken, dit is een leuke en succesvolle eindejaarsactie. ieder jaar maakt een professionele bloemist een eigentijds ontwerp en alle leden helpen bij het vervaardigen van 200 bloemstukken. Met de opbrengst helpen wij dit jaar  vrouwen in Ethiopie, “Beewize” en en meisjes in India “Free a girl”.