Stichting Anne-Bo 

Stichting Anne-Bo
  • Club Gooische Meeren

Club Gooische Meeren

 

Stichting Anne-BoStichting Anne-Bo 

Wij, 45 vrouwen uit ‘t Gooi en omstreken, zetten ons de komende periode in voor de Stichting Anne-Bo (www.stichtinganne-bo.nl). Stichting Anne-Bo streeft naar kansengelijkheid voor meiden die dromen hebben maar niet altijd de weg weten en geen middelen of netwerk hebben om deze dromen waar te maken en hun doel te bereiken. 

Door middel van studiebeurzen én een persoonlijk coach voor iedere student helpt Stichting Anne-Bo jonge meiden naar en door het HBO of WO.  

Stichting Anne-Bo richt zich op meiden die willen studeren maar van huis uit niet de steun, het netwerk of de middelen hebben om hun dromen waar te maken. Meiden die de eerste in het gezin zijn die gaan studeren (eerste generatie studenten), die niet de financiële middelen  hebben, die ouders hebben die de Nederlandse taal niet machtig zijn, vluchteling, of helemaal alleen zijn. Omstandigheden waardoor studeren niet vanzelfsprekend is. Voor deze meiden zet Stichting Anne-Bo zich in, zodat zij zich kunnen richten op een toekomst waarin ze zelfstandig en financieel onafhankelijk de wereld in kunnen.

De kracht van Stichting Anne-Bo ligt in het begeleiden en ondersteunen van studentes om die zo belangrijke kansengelijkheid te bereiken. Iedere student matchen wij met een persoonlijke coach. Deze coaches zijn geselecteerd door Stichting Anne-Bo en verbinden zich voor de hele studieperiode aan de student, vier jaar of soms langer. De student kan de coach te allen tijde raadplegen, de coach fungeert als begeleider, mentor en steunpilaar.

Stichting Anne-Bo betaalt het collegegeld, de boeken en een laptop per studieperiode. 

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Stichting Anne-Bo streeft naar kansengelijkheid voor meiden die dromen hebben maar niet altijd de weg weten of geen netwerk hebben om deze dromen te verwezenlijken en hun doel te bereiken. Door middel van studiebeurzen én begeleiding van de studentes tijdens de studie helpt Stichting Anne-Bo jonge meiden naar het HBO en WO.

Doneren kan via onderstaand bankrekeningnummer:
NL 57 HAND 0784540632 tnv Stichting Anne-Bo.
BIC: HANDNL2A

De kosten voor één studiejaar bedragen € 3.500 per studente. Uiteraard is het mogelijk om een studente voor één jaar of de gehele studie (vier jaar) te ‘adopteren”.

Jouw gift draagt bij aan:

  • De mogelijkheid om te studeren (collegegeld, boeken, laptop)
  • Ontwikkeling van jonge vrouwen
  • Gelijke kansen
  • Begeleiding naar werk
  • Zelfredzaamheid
  • Economische zelfstandigheid

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.