Stichting Pruijck

Stichting Pruijck
  • Club Gooische Meeren

Club Gooische Meeren

Stichting Pruijck

 Stichting Pruijck

Wij, 37 vrouwen uit ‘t Gooi en omstreken, zetten zich de komende periode in voor de Stichting Pruijck (www.pruijck.nl). Stichting Pruijck wil graag mensen die kaal zijn geworden, door welke reden dan ook, een stukje blijer maken door ze een mooie pruik te geven.

Stichting Pruijck is opgericht door Inge en Jose. Aanleiding voor dit initiatief was dat een van de oprichters zelf een pruik moest gaan aanschaffen als gevolg van chemobehandelingen. Ze werd ineens geconfronteerd met de hoge aanschafkosten van een pruik. De kosten hiervoor worden onvoldoende gedekt door de ziektekostenverzekering. Het bedrag dat de verzekering vergoedt voor haarwerken is voor alle verzekeringen gelijk vanuit de basisverzekering, voor 2022 is dat bedrag € 457,-.Veel mensen hebben een pruik aangeschaft en komen op een moment dat ze de pruik niet meer nodig hebben. Gelukkig vaak omdat mensen hersteld zijn.

Stichting Pruijck verzamelt de pruiken van mensen die ze niet meer nodig hebben en geeft deze (vaak weinig gedragen pruiken) een tweede leven, door ze aan iemand te geven die (tijdelijk) een pruik nodig heeft.

Een duurzame oplossing die alle partijen een goed gevoel geeft!

Cijfers:
In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 116.000 mensen de diagnose kanker. Dit zijn 13 mensen per uur en een groot aantal hiervan kan geconfronteerd worden met haarverlies.

Maar ook de groep mensen die te maken hebben met alopecia zijn van harte welkom bij stichting Pruijck.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.