Opbrengst Goededoelenactie wijnpakketten

24-04-2022

    Succesvolle afronding goede doelenactie Wine4Trees

    In het jaar dat de Soroptimisten hun 100e verjaardag vieren, zijn we erin geslaagd om ruim 300 flessen wijn te verkopen voor onze goede doelen. Daarmee was het een mooie eerste editie van de wijnactie, met een totale opbrengst van ruim € 600,=.

    Een handjevol leden initieerde de activiteit, ze wilden een kleine ludieke actie opzetten om het Soroptimisme onder de aandacht te brengen en crowd funding te doen in dit feestelijke jaar van zowel Soroptimistclub Nederland (100 jaar) als van de stad Gouda (750 jaar). De aftrap op 12 februari jl. combineerden we met het planten van een Walnotenboom op GoudAsfalt, wat is verzorgd door burgemeester Pieter Verhoeve samen met Mariëtte Giessen (voorzitter SI club Gouda e.o.) en William Roosemalen (voorzitter GoudAsfalt). Dit leverde de actie al snel de bijnaam “Wine4Trees”.

    Presidente Mariëtte Giessen: ”We zijn dankbaar voor deze extra opbrengsten van Wine4Trees en hopen dat deze kleine actie weer een stimulans is voor het verruimen van aandacht voor gelijkheid en positieverbetering van vrouwen en meisjes”. De opbrengsten komt ten goede aan de lopende projecten van SI club Gouda e.o., waaronder Trees4Life (een landelijk initiatief voor extra bomen in Nederland en Mali) en G-power (een initiatief samen met SI club Solingen voor extra stageplaatsen in Pakistan). Ook leverde de club uit Gouda recent een bijdrage aan het Algemeen fonds van de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.