Pollepels voor bomen

Op zaterdag 9 juli organiseert Muziekvereniging V.I.V.O. traditiegetrouw de jaarlijkse Eiermarkt in Veessen. Vanaf 13.00 uur is de Kerkstraat gevuld met marktkramen. Soroptimistclub Hattem – Epe SHE is hier ook te vinden. Met de aanschaf van een speciale houten pollepel – een “luisterlepel” – steunt men het landelijke project 100xTrees4Life.

100xTrees4Life is gekozen ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Soroptimisme. Met dit landelijke project wordt de wereld een beetje mooier, in Nederland maar ook in Mali. In Nederland planten de Soroptimisten lokaal bomen, en in Mali doen zij dit samen met TREE AID. Malinese vrouwen die meedoen werken aan een beter bestaan en een leefbaarder omgeving. Dit heeft niet alleen voordelen voor deze vrouwen, maar ook hun gezinnen profiteren ervan.

Alle deelnemende clubs – waaronder dus ook Soroptimistclub Hattem – Epe SHE – onderzoeken met lokale partners waar nieuwe bomen geplant kunnen worden. Met de opbrengst van de verkoop van de “luisterlepels” worden er later in het jaar bomen geplant bij verschillende luisterbankjes in Heerde en Veessen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met Visit Heerde, de initiatiefnemer van deze bankjes.