Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Hattem-Epe “SHE”

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Hattem-Epe “SHE”

Elke president kiest haar eigen thema. De keuze van Monique Hulsegge voor 2021- 2022: AAA – Awareness-Avocacy-Action.

Ieder lid kan haar eigen specialiteit en kwaliteit inbrengen om elkaar te ondersteunen en te inspireren. En zich zo gezamenlijk inzetten voor de doelstellingen van het Soroptimisme.

Ons profiel

Soroptimistclub Hattem – Epe “SHE” is opgericht op 12 september 1998. Het charter werd uitgereikt door Meeri Palosaari uit Finland. De club telt momenteel 20 leden met een grote diversiteit aan beroepen en leeftijden. Ieder lid kan haar eigen specialiteit en kwaliteit inbrengen om elkaar te ondersteunen en te inspireren. En zich zo gezamenlijk inzetten voor de doelstellingen van het Soroptimisme.

Op een vaste locatie wordt op de vierde woensdag in de maand gegeten en vergaderd en op de tweede woensdag wordt, een bedrijf bezocht of wordt er samen een interessante film of documentaire bekeken. Meerdere keren per jaar zijn er haardavonden waar elke gastvrouw vier of vijf leden thuis ontvangt. De club heeft sinds 2001 een Friendshiplink met SI club Potsdam (DE).

Bestuur 2021-2022
Monique Hulsegge -President
Margreet de Jonge – Secretaris
Adee Schoon – Penningmeester

Volg ons op Facebook en Instagram en Twitter

Nieuws

Sheltersuit Foundation ontvangt € 1000.-

In Enschede zijn ze blij met de ontvangen cheque van € 1000.- van club SHE

In 2020 konden wij als club € 1000.- overmaken naar de Sheltersuit Foundation Enschede. We hebben hiervoor gekozen omdat deze organisatie direct onderdak biedt aan mensen die dakloos zijn. Ook zien wij de missie van Sheltersuit: ‘people helping people’ als onderdeel van ons gedachtegoed. Hergebruik van materiaal dus terugdringen van de afvalberg ,het creeëren van banen, en het leren van de Nederlandse taal sluiten mooi aan bij 3 van de 5 doelen van het Soroptimisme: Het zorgen voor economische zelfstandigheid, voedselzekerheid.en duurzame ontwikkeling.

Wij feliciteren Bas Timmer de schepper van – de jas met aanritsbare slaapzak voor daklozen en vluchtelingen- die op als “Next Generation Leader’ van 2020 uitgeroepen door TIME.

Tuinfestival brengt € 5500,- op voor “Food for Life” in Ghana

Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseerde club Hattem – Epe een Tuinfestival.
Deze bracht maar liefst € 5500.- op voor het project “Food for Life” in Ghana. In het afgelegen en droge noorden van Ghana ligt Bawku. Het hospitaal aldaar wil graag de aandacht voor herstellende voeding vergroten en is daarom met dit project gestart. De Nederlandse partnerstichting van de “Vrienden van Bawku” is gevraagd naar wegen te zoeken om dit financieel te steunen.

Club SHE heeft nauw contact met Saskia van Bennekom en de contactpersoon van het Hospitaal in Bawku Dirk-Jan Pot. Beide waren aanwezig om tekst en uitleg te geven over de noodzaak van de hulp. Vanuit hun vak als diëtiste en kinderarts bezoeken zij regelmatig het Hospitaal in Ghana en houden daar praktijk. Ondervoeding is een groot en structureel probleem. Dit leidt direct tot spierslapte, longaandoeningen, ontstekingen, ernstige weerstandsvermindering en kindersterfte.

In de met zitjes aangeklede prachtige tuin van “Huize Jerwold” genoten de ruim 140 gasten van een vegetarische maaltijd geserveerd uit Foodtruck “Holy Basil” en de zigeunermuziek van “Ogto Gadjé”.

De opdracht aan de veilingmeester om met de veiling ( artikelen en diensten beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers) zoveel mogelijk geld op te halen was geslaagd. Er waren dan ook zeer aantrekkelijke uiteenlopende items ingebracht van sieraden, en een overnachting in een B&B tot een tuinadvies.
Meer info: Vrienden van Bawku.

Schoon water van Chocoladeletters?

dorpelingen graven voor de waterleiding

SHE doneerde in 2019 € 4020.-.aan Stichting Ayuda Maya. Deze Stichting zet zich al jaren in om dorpen in Guatemala schoon water en dus betere leefomstandigheden te bieden. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar niet voor de Maya’s in Guatemala. In de steek gelaten door de vaak corrupte overheid ontbreekt het de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land nog altijd aan deze eerste levensbehoefte.

Dankzij de aanleg van een waterleiding is schoon water verzekerd, waardoor de gezondheid stijgt en het sterftecijfer – met name onder kinderen tot vijf jaar – daalt. Nieuw aangelegde groentetuinen worden besproeid, de oogst op de markt verkocht. Schoon water brengt de Maya’s dus ook financieel een beter leven.

Er zijn drie belangrijke pijlers voor het welslagen van een project. Financiële middelen. De lokale organisatie “Adicay” – sociaal werkers en technici – die zorgen voor planning, de uitvoering en de opleidingen voor het onderhouden van het watersysteem. Als laatste de dorpelingen zelf die het zware werk doen zoals graven en het sjouwen.

Club Hattem – Epe SHE is blij dat ze aan het eerste kan bijdragen. In het verleden werd al eens eerder een project gesteund door het organiseren van een Bridgedrive. Mede ook omdat het werk van de Stichting goed aansluit bij de SI doelstellingen. Dit keer deed SHE haar best met de verkoop van chocoladeletters. Met een extra gift van een clublid en de premie van 50% die Wilde Ganzen verstrekt betekent dit voor de Maya’s in San Marcos Chamil – Guatemala weer een stapje dichterbij schoon drinkwater.

Meer informatie Stichting Ayuda Maya.