Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Hattem-Epe “SHE”

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Hattem-Epe “SHE”

Elke president kan haar eigen thema kiezen. De keuze voor 2024 is:

Together as a team….wij sluiten dit jaar aan bij het thema van Hafdis Karlsdottir , de IJslandse voorzitter van Soroptimist International Europe.

Help je mee om lokaal en wereldwijd de leefomstandigheden van vrouwen en meisjes te verbeteren? Wij kijken daarbij naar onderwijs, economie, duurzaamheid en geweld tegen vrouwen.

Kom in ons ”team” en sluit je aan bij onze club met leden in de regio Hattem-Heerde-Epe.

Ieder lid kan haar eigen specialiteit en kwaliteit inbrengen om elkaar te ondersteunen en te inspireren. En zich zo gezamenlijk inzetten voor de doelstellingen van het Soroptimisme.

Ons profiel

Soroptimistclub Hattem – Epe “SHE” is opgericht op 12 september 1998. Het charter werd uitgereikt door Meeri Palosaari uit Finland. De club telt momenteel 22 leden met een grote diversiteit aan beroepen en leeftijden. Ieder lid kan haar eigen specialiteit en kwaliteit inbrengen om elkaar te ondersteunen en te inspireren. En zich zo gezamenlijk inzetten voor de doelstellingen van het Soroptimisme.

Op de 2e woensdag avond van de maand komen we bij elkaar, bespreken projecten en activiteiten, of bezoeken we bijvoorbeeld een bedrijf.
Twee keer per jaar zijn er gespreksavonden waar elke gastvrouw vier of vijf leden thuis ontvangt. De club heeft sinds 2001 een Friendshiplink met SI club Potsdam (DE).

Bestuur 2024
Paula Bulder – President
Danielle Horck – Secretaris
Saskia van der Marel – Penningmeester

Volg ons op Facebook en Instagram en Twitter

Nieuws

Donaties afgelopen jaren

In 2020 konden wij als club € 1000.- overmaken naar de Sheltersuit Foundation Enschede. We hebben hiervoor gekozen omdat deze organisatie direct onderdak biedt aan mensen die dakloos zijn. Ook zien wij de missie van Sheltersuit: ‘people helping people’ als onderdeel van ons gedachtegoed.

Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseerde club Hattem – Epe een Tuinfestival.
Deze bracht maar liefst € 5500.- op voor het project “Food for Life” in Ghana.
Meer info: Vrienden van Bawku.

SHE doneerde in 2019 € 4020.-.aan Stichting Ayuda Maya. Deze Stichting zet zich al jaren in om dorpen in Guatemala schoon water en dus betere leefomstandigheden te bieden.

Meer informatie Stichting Ayuda Maya.