Lustrum SHE

Samia met vlnr MarieJosée Andringa Monique Hulsegge en Margreet de Jonge
13-10-2023

Anne Marie Everts Award uitgereikt aan Samia

  Ter gelegenheid van ons 5de lustrum is de Anne Marie Everts Award op 11 oktober jl. voor de 5de maal uitgereikt. Ditmaal ontving Samia Sheikh Hamo uit Vaassen de Award, omdat zij, sinds haar komst naar Nederland met vier kleine kinderen in het kader van gezinshereniging, een voorbeeld is voor andere migranten in het nemen van initiatieven, integreren en leren van de Nederlandse taal.

  De uitreiking vond plaats in Huis van de Buurt Bloemfontein, waar Samia elke woensdagmorgen een stimulerende rol speelt bij “Klets en Koek” een initiatief van Stichting Present die vrouwen met een migratieachtergrond bij elkaar brengt met het doel Nederlands te leren spreken. Samia neemt hier de verantwoordelijkheden op zich, draagt bij aan de sfeer, stimuleert vrouwen om te komen, heet nieuwkomers welkom, organiseert uitjes en bevordert dat er continu Nederlands gesproken wordt.

  De Anne Marie Everts Award wordt toegekend aan een vrouw uit de regio die in haar werk of andere activiteiten een inspirerend voorbeeld is voor vrouwen of op een voor vrouwen stimulerende wijze die werkzaamheden verricht. De Award werd in 2009 in het leven geroepen om de naam van de oprichtster van club Hattem-Epe “SHE”, Anne Marie Everts, voor altijd aan onze club te verbinden.

  De award is een door Joke de Jong ( oud-lid club SHE) ontworpen en vervaardigde Bronzen Penning. Anne Marie Everts was in haar werkzame leven Rechter. De bronzen “Rechter” hand is hierop gebaseerd. De eerste AEA werd door de naamgever Anne Marie Everts uitgereikt in 2010 en daarna tijdens elk Lustrum te beginnen in 2013 tijdens het derde Lustrum van club Hattem–Epe SHE.

  2009 – Anne Marie Everts ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag
  2010 – Margriet Pleiter – Inspirerende vakvrouw en galeriehoudster te Epe
  2013 – Sien Kenter – Voor al haar taken binnen de club en de Unie
  2018 – Hanneke Postma – Duizendpoot voor haar tomeloze inzet op allerlei gebied.
  2023 – Samia Sheikh Hamo –