Lindeboom in Veessen

Lindeboom planten voor 100xTrees4Life project.
  • Club Hattem-Epe "SHE"

Bij het luisterbankje op het Markluider “klompen”pad in Veessen staat sinds 2022 een Lindeboom (Tilia) . Geschonken en geplant door club Hattem – Epe SHE ter gelegenheid van het project 100xtrees4life.

Ruim 70 Soroptimistclubs nemen deel aan het 3-jarige jubileumproject door het planten van bomen in Nederland en Afrika om daar toekomstperspectief te bieden aan vrouwen. Club SHE haalt geld op voor de aankoop van de bomen met de Pollepels acties met kookboek op onder andere de Eiermarkt in Veessen en door de verkoop van fair trade chocoladeletters.

Bij het planten in Veessen waren vrijwilligers van de Klompenpaden, Erica Hottinga van Visit Heerde en de gastheer Albert Hassink aanwezig. Na het planten en het proosten op een voorspoedige groei van de boom vertelde Albert over het landgoed rond zijn “Villa Bakhuis” en over biologische regeneratieve landbouw.

Door het Trees4Life project kwam club SHE in contact met de lokale gastheerorganisatie Visit Heerde en samen gingen ze op zoek naar een plek voor de boom. Langs de wandelpaden in de gemeente Heerde vind je meerdere luisterbankjes. Het hout voor deze luisterbankjes komt uit de Heerder gemeentebossen. Door een QR code op het bankje te scannen met je smartphone hoor je een verhaal over de omgeving.

In het najaar van 2023 planten we nogmaals in Veessen. Dit keer in samenwerking met Hoogstambrigade Heerde, Stichting Landschapsbeheer  en Waterschap Vallei en Veluwe.