Tweede editie Internationale Vrouwendag regio ’t Gooi

17-03-2024

Tweede editie Internationale Vrouwendag regio ’t Gooi

  In 2023 organiseerden een aantal vrouwenclubs uit regio ’t Gooi een evenement op vrouwendag 8 maart. Het doel van dit initiatief was om in regio ’t Gooi de verbinding tussen de diverse vrouwenclubs te stimuleren. Dit om samen sterker te staan, om de positie van meisjes en vrouwen te verbeteren, juist nu, in de 21e eeuw.  Het event was een groot succes en daarom werd er vanaf november 2023 weer een start gemaakt om ook een bijeenkomst te organiseren op 8 maart 2024! De deelnemende clubs die de avond organiseerden waren: Soroptimistclub Hilversum e.o., Soroptimistclub Gooische Meeren, CosmoQueen Foundation, Inner Wheel Almere ‘t Gooi, Els Borst Netwerk G&V, Zonta ’t Gooi, Entre Femmes-Gooi, Xellens en CC&C.

  Dit keer werd de avond gevierd in het cultuurhuis en bibliotheek De Brink in Laren.
  Maar liefst 100 vrouwen, ontvangen door een ‘echte lakei’ bij binnenkomst, schoven aan en genoten van een afwisselend programma. Een leuk, maar ook serieus programma, waarin diverse ‘vrouwenzaken’ aan de orde kwamen.

  De opening werd verzorgd door Flip de Groot (wethouder in Laren, NH) en daarna ging het wervelende programma van start. Er werd een zelfgemaakt gedicht voorgedragen door Deria Uzun (lid van de groep Dijkdichters) gevolgd door een interview door Monique Koosman met Monika Bankert, lid van Soroptimistclub Amsterdam-Ziod/Amstelveen, over haar boek: “Voor onze dochters”.

  Daarna was er improvisatietheater door Barbara Oppelaar, waarin de soms hilarische statements het publiek aan het lachen maakten. Deze voordracht werd ondersteund door Marian Ellens en Fatima Fitski. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje! Het goede doel waarvoor geld werd ingezameld deze avond was de stichting CosmoQueen. CosmoQueen Foundation zet zich al meer dan 18 jaar in om ongelijkheden in onze wereld aan te pakken. Dit doen ze door het creëren van werk en beroepsopleidingen in de textielindustrie. Met de verkoop van handgemaakte producten en door donaties kunnen kansarme vrouwen en mannen worden geholpen op weg naar sociale en economische empowerment. www.cosmoqueen.nl We kijken terug op een geslaagde en succesvolle 8-maart-viering en staan al weer in de startblokken voor 2025.

  Mocht je meer willen weten, ideeën hebben of mee willen doen volgend jaar? Mail dan naar: Hanke Wiegand, mede-organisatie 8-maart-viering regio ’t Gooi, wiegand@xs4all.nl Soroptimistclub Hilversum e.o.