Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Hilversum e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Hilversum e.o.

Soroptimistclub Hilversum eo is een enthousiaste groep van ongeveer 40 vrouwen. We komen maandelijks bijeen. We kiezen ieder jaar een sociaal project. Zie voor informatie over club Hilversum e.o. onze eigen website.

Ook onze eerdere projecten zijn daar te vinden.

Club Hilversum

Ons profiel

Soroptimistclub Hilversum eo is een enthousiaste groep van ongeveer 40 vrouwen. De charter is uitgereikt op 13 februari 1932. De club heeft friendshiplinks met Stratford-upon-Avon (UK), Ancona (It) en Wellington (NZ).

De club komt maandelijks bijeen in de lodge van het Pinetum Blijdenstein in Hilversum, een prachtige groene locatie. Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt gezamenlijk gegeten in de lodge Klein Vogelenzang.

De club heeft formeel twee vergaderdata per jaar (mei en oktober); de andere avonden worden gekenmerkt door een afwisselend en inhoudelijk interessant programma, ingegeven door het jaarthema of het sociaal project. Jaarlijks wordt zo’n sociaal project gekozen waarvoor fundraisactiviteiten worden georganiseerd (o.a. een filmvoorstelling en een concert).

Bestuur 2021-2022
Marian Ellens
Marieke Kuijer
Hanke Wiegand
Conny Rijbroek
Yolande Krooshof

Bestuur 2020-2021
Mirjam Slot
Marieke Kuijer
Annemieke Parmentier
Conny Rijbroek
Marga Tieken

Bestuur 2019-2020
Valéry Oude Groen- van Rijswijk
Mirjam Slot
Annemieke Parmentier
Conny Rijbroek
Hannie Hoekstra

Bestuur 2018-2019
Valéry Oude Groen – van Rijswijk
Conny Rijbroek
Annemieke Parmentier
Martigue Hartstra
Hannie Hoekstra

Bestuur 2017-2018
Annette Dümig
Valéry Oude Groen – van Rijswijk
Aleida Hamel
Martigue Hartstra
Ingrid de Jong

Bestuur 2016-2017
Annette Dümig
Erna Gianotten
Aleida Hamel
Nathalie Mathot
Martigue Hartstra

ANBI status

Soroptimist International club Hilversum e.o. heeft de ANBI-status.

Verantwoording voor de ANBI-status
Financieel verslag 2019-2020

Financieel verslag 2020-2021

Informatie over de ANBI-status.

Naam ANBI-status
Soroptimistclub Hilversum e.o.
Telefoonnummer: 035 6245788
KvK: 40516444
RSIN-nummer: 8071.34.843
E mail adres: hilversum@soroptimist.nl

Statuten en beleidsplan

Hier vind je de statuten zoals deze in 1996 opnieuw zijn opgesteld. Daarnaast het beleidsplan van de club, opgesteld in 2016.

Nieuws

Eindresultaat School for Justice:€ 14.830,28 !!!

Dankzij de benefiet filmvoorstelling, met het Ricciotti ensemble.

Never Give Up, Never Give In

School for Justice: educate to change the system!
School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden. Educate to lead, to change the system! Op 6 april 2017 is de eerste School for Justice in India geopend.

Over School for Justice

Soroptimist International Nederland financiert met verschillende samenwerkende clubs het programma School for Justice in India, een initiatief van Free a Girl. Binnen dit programma wordt een selecte groep zeer gemotiveerde meisjes (allen bevrijd uit gedwongen prostitutie) zo hoog mogelijk opgeleid tot een positie die hen in staat stelt eigenhandig het systeem te veranderen. Hun intrinsieke motivatie is groot. Niet alleen kunnen deze meisjes zich ontdoen van het stigma ‘slachtoffer’; ook kunnen zij, van binnenuit, de straffeloosheid in India teniet doen en de daders achter de tralies krijgen.

School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau. School for Justice biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende rechtenstudie om zo hun Bachelor of Law te behalen. School for Justice werkt hiervoor samen met één van de beste universiteiten van India. Een grootschalige awarenesscampagne, ondersteund door bekende Indiase personalities, draagt bij aan het bespreekbaar maken van het probleem van kinderprostitutie.

Start klas 2018
In april 2017 is de eerste, zeer gemotiveerde klas van start gegaan. De AFAS Foundation heeft als founding sponsor in samenwerking met een vijftal (Indiase) organisaties mogelijk gemaakt dat een selecte groep van 19 jonge vrouwen kon starten met een voor hen life changing, persoonlijk ontwikkeltraject. Maak kennis met hen op www.schoolforjustice.com. Naast de bovenstaande videos kun je nog meer video’s bekijken via deze link. Een van deze filmpjes heeft recentelijk een Gouden Leeuw gewonnen op het Festival of Creativity in Cannes.

Teneinde dit baanbrekende initiatief van Free a Girl en van Free a Girl Movement in India nog omvangrijker te maken en nog meer kans van slagen te geven financiert Soroptimist International Nederland het programma School for Justice 2018.

Doelstelling
Onze primaire doelstelling ligt bij het financieren van het eerste jaar van de klas van 2018. Daarvoor is €50.000 nodig. Halen we dit, dan verhogen we ons streefbedrag naar tussen de €150.000 en €500.000 om nog 3 tot 10 Schools for Justice in andere landen op te zetten en zo het probleem van de kinderprostitutie bij de wortel – van binnenuit – aan te pakken.

Samenwerkingspartners
De organisatie Free a Girl is initiatiefnemer van het programma School for Justice. Voor een maximaal resultaat wordt internationale samenwerking gezocht met Soroptimistclubs in de wereld, waaronder de clubs in India.

Free a Girl is een internationale organisatie die zich inzet om jonge meisjes te redden uit de gedwongen prostitutie. De afgelopen 8 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van 4.062 meisjes uit bordelen in Azië (update: 20-06-2017).

Onze eerste activiteit t.b.v. dit project zal weer een benefiet filmvoorstelling zijn in het Filmtheater Hilversum. Zie hiervoor bij activiteiten.

Wilt u als eerste weten wat we doen? Meldt u dan aan voor onze nieuws emails!