Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Hilversum e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuwsActies

Soroptimistclub Hilversum en omstreken is een enthousiaste groep van ongeveer 35 vrouwen. We komen maandelijks bijeen. We kiezen ieder jaar een sociaal project. Nieuwsgierig? Kijk bij onze projecten op deze site.

Clubavond februari 2024


Menstruatiearmoede de wereld uit, te beginnen bij Suriname.

Niet naar school of werk kunnen omdat je geen geld hebt voor maandverband….

Dat is de realiteit voor veel meisjes en vrouwen in Suriname. Te gek voor woorden, dus hoogste tijd voor actie! 

Soroptimistclub Hilversum wil deze schrijnende situatie verbeteren. We doen dit samen met club Paramaribo en de Stichting  Single Mother Project. SSMPS is hier al twee jaar intensief mee bezig maar heeft onze steun hard nodig.

Het gaat niet alleen om geld maar ook om bewustwording en praktische ondersteuning. Zodat meisjes hun school kunnen afmaken en vrouwen niet hoeven verzuimen van hun werk.

Doe je mee?

Club Hilversum

Ons profiel

Soroptimistclub Hilversum eo is een enthousiaste groep van ongeveer 35 vrouwen. De charter is uitgereikt op 13 februari 1932. De club heeft friendshiplinks met Stratford-upon-Avon (UK), Ancona (It) en Wellington (NZ).

De club komt maandelijks bijeen in de lodge van het Pinetum Blijdenstein in Hilversum, een prachtige groene locatie. Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt op initiatief gezamenlijk gegeten.

De club heeft formeel twee vergaderdata per jaar (mei en oktober); de andere avonden worden gekenmerkt door een afwisselend en inhoudelijk interessant programma, ingegeven door het jaarthema of het sociaal project. Jaarlijks wordt zo’n sociaal project gekozen waarvoor fundraisactiviteiten worden georganiseerd (o.a. een filmvoorstelling en een concert).

Bestuur 2024
Brigit Rutten
Hanke Wiegand
Anita Haver
Carolien Barkey Wolf
Yolande Krooshof

ANBI status

Soroptimist International club Hilversum e.o. heeft de ANBI-status.

Verantwoording voor de ANBI-status
Financieel verslag 2021-2022

Financieel verslag 2020-2021

Informatie over de ANBI-status.

Naam ANBI-status
Soroptimistclub Hilversum e.o.
Telefoonnummer: 06 15145979

KvK: 40516444
RSIN-nummer: 8071.34.843
E mail adres: hilversum@soroptimist.nl

Statuten en beleidsplan

Hier vind je de statuten zoals deze in 1996 opnieuw zijn opgesteld. Daarnaast het beleidsplan van de club, opgesteld in 2016.