Evenement: Veilig, Overal en Altijd

In het kader van de wereldwijde campagne Orange the World, stop geweld tegen vrouwen, nodigen wij jullie van harte uit voor een evenement op zaterdagochtend 25 november in Foroxity Filmarena Roermond. De samenwerkende vrouwenclubs van Limburg organiseren met diverse hulpverleningsorganisaties deze ochtend die je niet mag missen.
Limburg bundelt krachten en zet verandering in gang!  Onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen gaan Renée Römkens, emeritus hoogleraar gender gerelateerd geweld en Milou Deelen, journalist-feminist in gesprek met het publiek over dit thema.
  Als bijzonder hoogleraar hield Renée Römkens zich bezig met vraagstukken op het gebied van gender en geweld. Tevens was zij directeur-bestuurder van Atria, kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis en als onderzoeker hier werkzaam.

  Milou Deelen belandde in de wereld van feminisme en journalistiek nadat ze zich ruim vier jaar als toenmalig lid van het Groningse studentencorps Vindicat uitsprak tegen het daar heersende seksisme en daar viraal mee ging.

  Voor- en achteraf is er een informatiemarkt met hulpverleningsorganisaties zoals
  Veilig Thuis, Centrum voor seksueel geweld, Leger des Heils, Slachtofferhulp en anderen.
  Wethouder Marianne Smitsmans (Roermond) verzorgt een algemene inleiding op het thema.

  Het belooft een boeiende ochtend te worden! Koop een kaartje, praat mee en laat je informeren.
  Iedereen is van harte welkom.

  Ontvangst: 9:30 uur
  Informatiemarkt: 9:30 – 10:30 uur
  Plenair deel in de zaal: 10:30 – 12:00 uur
  Informatiemarkt en napraten: 12:00 – 13:00 uur

  Aanmelden:
  Voor kaartjes ga je naar https://cli.re/JZM3E5