Cheque voor ons project KidzBase!

15-10-2022

Stichting KidzBase blij met cheque van vierduizend euro.    Presidente Margrethe Schlooz (links) overhandigt de cheque aan Jessica van KidzBase

    Dinsdag 4 oktober was het dan zover. Met een mooi bedrag op de cheque konden we onze beloofde bijdrage aan Jessica Macciomei-Pelzer, coördinator van KidzBase overhandigen. KidzBase is ons ‘grote’ project wat we voor drie jaar steunden. Vanwege de twee lange coronajaren en het gebrek aan onze gebruikelijke fundraiseactiviteiten, heeft het allemaal iets langer op zich laten wachten. 

    KidzBase geeft kleur aan het leven van uit huis geplaatste kinderen die wonen in woongroepen en gezinsvervangende huizen in Noord- en Midden-Limburg. De stichting werkt samen met professionele instellingen. Geeft geen geld, maar levert concrete producten of diensten. 

    In haar presentatie over KidzBase in de afgelopen twee moeilijke coronajaren, vertelde Jessica dat haar organisatie zich niet heeft laten leiden door de coronabeperkingen. Zij bleven optimistisch en hebben vooral gekeken naar wat er wel mogelijk was. In overleg met de groepsleiding van de instellingen met wie zij contact hebben, werden creatieve oplossingen bedacht om tóch dat dagje uit te organiseren. Knutselspullen en spelletjes werden aangeschaft om vermaak te bieden tijdens de lange dagen van de totale lockdown. Daarnaast konden de kinderen, zodra het weer enigszins mogelijk was, weer gaan winkelen om nieuwe kleding en schoenen te kopen. Het moest dit keer weliswaar anders worden georganiseerd en het nam meerdere dagen in beslag vanwege de beperkte toegang voor het winkelend publiek, maar shoppen gingen ze! De moed erin houden was de doelstelling en door de enorme inzet van de groepsleiding is dit gelukt! 

    De Sorren van Mosaïk hebben met veel respect naar Jessica’s toelichting geluisterd en zijn blij dat zij een bescheiden steentje hebben bijgedragen om het werk van KidzBase mogelijk te maken.