Orange the World

Orange the World Wageningen

Diverse organisaties waaronder de gemeente Wageningen steunen de strijd tegen geweld tegen vrouwen door deel te nemen aan de internationale campagne Orange the World. Vanaf 25 november kleuren prominente gebouwen in Wageningen, waaronder het Stadhuis, bblthk en Hotel de Wereld, oranje. De campagne is een gezamenlijk initiatief van de Wageningse Soroptimisten en de gemeente, met deelname van diverse organisaties zoals Heerenstraat Theater, Grote Kerk, Junushoff en de Superette.

Het startschot voor de campagne wordt gegeven op zaterdag 25 november om 20.00 uur bij Hotel de Wereld. Wethouder van Vulpen zal het sein geven voor de aanlichting, gevolgd door een presentatie van Mardjan Seghali, voorzitter van het humanistisch verbond. Hierin zal zij de noodzaak van deze campagne belichten. Wethouder van Vulpen zal vervolgens toelichten waarom de gemeente deelneemt, waarna stadsdichter Ellen van der Kolk een gepassioneerd gedicht voordraagt. De deelnemers trekken vervolgens door de binnenstad langs de oranje verlichte gebouwen.

Wageningen biedt tijdens de campagnedagen een scala aan activiteiten. Naast de aftrap bij Hotel de Wereld worden er films vertoond op verschillende locaties, vindt er een mensenrechtenworkshop plaats in bblthk en wordt er een benefietconcert in de Arboretumkerk georganiseerd. Bij de afsluitende bijeenkomst op 10 december in bblthk laten diverse organisaties zien hoe zij grensoverschrijdend gedrag voorkomen en aanpakken, waaronder NOC-NFS. Ook worden handvatten geboden voor individuen om zelf met grensoverschrijdend gedrag om te gaan, en wordt informatie verstrekt over beschikbare opvang bij geweld.

Klik op de link naar de flyer voor het totale programma.

  • Club Wageningen

FlyerSoroptimistenOTW2023_V1