Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Wageningen e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Wageningen e.o.

Wageningen is de stad waar in 1945 de voorwaarden voor de capitulatie van het Vijfentwintigste Duitse leger in Hotel de Wereld werden getekend. En Wageningen is de stad van de WUR, Wageningen University and Research.

Natuurlijk zijn we ook te vinden op Facebook en Instagram.

Onze leden ontmoeten elkaar elke tweede maandag van de maand in de capitulatiezaal van Hotel de Wereld om gezamenlijk te eten en te vergaderen.

Ons profiel

Onze leden ontmoeten elkaar elke tweede maandag van de maand in de capitulatiezaal van Hotel de Wereld om gezamenlijk te eten en te vergaderen. Een mooiere plek om samen te komen is er niet in Nederland!

De club is opgericht 15 mei 1971. Later heeft er een splitsing plaatsgevonden waar de clubs Rhenen/Veenendaal, Ede en Bennekom-Beekdal uit zijn ontstaan. Nog steeds komen de vier clubs een keer per jaar bij elkaar om hun banden aan te halen. Onze twee jongste leden zijn geboren in 1992 en het oudste lid in 1928. We zijn er trots op dat jong en oud nog steeds mooi samen gaan.

Het bestuur bestaat in 2019-2020 uit:
President: Dieuwer Vos-Vis Secretaris: Marieke Laméris Penningmeester: Ziba Nilian

Onze club onderhoudt friendshiplinks met de Belgische club Ieper en de Engelse club Durham.

Nieuws

Orange the World

Van 25 november tot 10 december 2019 werden beeldbepalende gebouwen in de Food Valley 16 dagen lang oranje verlicht: de Cuneratoren in Rhenen, de Concordiamolen in Ede, hotel De Wereld en het gemeentehuis van Wageningen, de RK kerk in Bennekom en het gemeentehuis van Renkum. Dat was vanwege de wereldwijde actie Orange the World, mede op initiatief van Soroptimistclubs wereldwijd, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Ook met een oranje accent op de kleding en via social media hebben Soroptimisten het onderwerp ‘bestrijden van geweld tegen vrouwen’ geagendeerd en bespreekbaar gemaakt. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst voor hen, zonder geweld. Wethouder Lara de Brito verrichtte de opening in aanwezigheid van de leden van de Soroptimistenclub Wageningen en andere sympathisanten.

EN: in 2020 doen we het weer!

Chocoladeletters

Voor het derde jaar op rij werden er in november en december prachtige chocoladeletters voor ons gemaakt om verkocht te worden voor School of Justice.