Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Wageningen e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Wageningen e.o.

Wageningen is de stad waar in 1945 de voorwaarden voor de capitulatie van het Vijfentwintigste Duitse leger in Hotel de Wereld werden getekend. En Wageningen is de stad van de WUR, Wageningen University and Research.

Natuurlijk zijn we ook te vinden op Facebook en Instagram.

Onze leden ontmoeten elkaar elke tweede maandag van de maand in de capitulatiezaal van Hotel de Wereld om gezamenlijk te eten en te vergaderen.

Ons profiel

Onze leden ontmoeten elkaar elke tweede maandag van de maand in de capitulatiezaal van Hotel de Wereld om gezamenlijk te eten en te vergaderen. Een mooiere plek om samen te komen is er niet in Nederland!

De club is opgericht 15 mei 1971. Later heeft er een splitsing plaatsgevonden waar de clubs Rhenen/Veenendaal, Ede en Bennekom-Beekdal uit zijn ontstaan. Nog steeds komen de vier clubs een keer per jaar bij elkaar om hun banden aan te halen. Onze twee jongste leden zijn geboren in 1992 en het oudste lid in 1928. We zijn er trots op dat jong en oud nog steeds mooi samen gaan.

Het bestuur bestaat in 2023 uit:
President: Janneke Talman-vd Woude, secretaris Karin Groenestein en penningmeester Alice Matser.

Onze club onderhoudt friendshiplinks met de Belgische club Ieper en de Engelse club Durham.

Nieuws

Orange the World

Van 25 november tot 10 december 2023 worden beeldbepalende gebouwen in Wageningen 16 dagen lang oranje verlicht, waaronder hotel De Wereld, de grote kerk, Heerenstraat Theater en het stadhuis van Wageningen. Dat vanwege de wereldwijde actie Orange the World, mede op initiatief van Soroptimistclubs wereldwijd, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Dit jaar is ook gezorgd voor een uitgebreid inhoudelijk en cultureel programma. Klik hier.

Chocoladeletters

Voor het derde jaar op rij werden er in november en december prachtige chocoladeletters voor ons gemaakt om verkocht te worden voor School of Justice.