Soroptimisten West Betuwe ondersteunen Soepje Desiree Culemborg

SOEPJE DESIRE Culemborg ontvangt 235 euro

Soepje Desiree wordt ondersteund door soroptimisten West Betuwe

  • Club West Betuwe

De zondagen zijn het ergst , aldus Desiré…van Soepje Desiré uit Culemborg. Dat is de dag waarop de eenzaamheid je extra kan aanvliegen.

Geïnspireerd door een organisatie van vrijwilligers die in Tilburg soep uit deelden aan eenzame mensen en er een gesprekje mee aanknoopten, besloot Desiré dit te gaan doen. Ze klopte aan bij Stichting Welzijn Culemborg. En zo geschiedde…
Ze kreeg in Culemborg ruimte en medewerking vanuit deze stichting en aanstaande zondag 18 april is het feest, want dan viert Soepje Desiré haar 1 jarig bestaan.

Samen met een team van vrijwilligers brengt ze 1 x per week twee kommetjes soep rond bij eenzame mensen. Het is heel dankbaar werk zegt Arjen , een van de vrijwilligers die soepjes rond brengt . Mensen zijn blij met het bezoekje en het soepje. Een kort contact leidt soms ook tot aansluiting bij het vrijwilligersteam. Het is niet alleen het met elkaar maken van soep, daar komt heel wat meer bij kijken: zoals de zoektocht naar en ophalen van goedkope groenten, het regelen van een keuken, het snijden van groenten, de soepkommen, het bijhouden van facebook en mails. Er zijn dus heel wat handelingen en mensen nodig om wekelijks de soep uit te delen.

Het bedrag van 235 euro van de Soroptimistclub afdeling West-Betuwe kwam voor deze club als een geschenk. De Soroptimisten zetten zich in voor vrouwen en meisjes in binnen- en buitenland. Zij wilden met hun Paasaktie in de eigen regio kleinschalige goede doelen bereiken met hun sponsorbijdrage.

Eenzaamheidsgevoel lijkt nog steeds iets dat mensen zichzelf niet graag toegeven en dit ook niet aan anderen duidelijk willen maken. Terwijl we met elkaar ervoor kunnen zorgen dat eenzamen betrokken raken bij anderen. Dat kan door een gesprekje, een aktiviteit in een dorpshuis, of een wandeling.

Soepje Desiré hoopt de aktie te kunnen voortzetten, maar daarvoor zijn vrijwilligers nodig en sponsorgeld. Iedereen die zich als vrijwilliger wil inzetten voor dit goede doel is zeer welkom! Bel 0685668062 of mail soepjedesire@gmail.com. U kunt ook besluiten een financiele bijdrage te leveren. Dat kan op bankrekening IBAN: NL07RABO0328516813
t.n.v. Stichting Rivierenland Herstelt o.v.v. ‘Sponsor bijdrage Soepje Desiré’