Eetcafé Oekraïne

Eetcafé Oekraïne

  Op zondag 8 mei zijn we gestart met het Eetcafé Oekraïne!

  Dit was een succes! We gaan door! De volgende bijeenkomsten staan gepland 12 juni, 10 juli, 14 augustus en 11 september.

  Aanleiding: de huidige situatie in Oekraïne en de vele Oekraïners die hun land ontvluchten raakt ons allen zeer. We willen wat kunnen betekenen voor deze groep.
  In vele gemeenten in Nederland worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Of op grote gemeenschappelijke locaties, of bij huishoudens die zich hebben aangeboden omdat zij ruimte in hun huis ter beschikking stellen.
  Vanuit de soroptimisten Zwolle is het idee ontstaan om op regelmatige basis een ontmoetings eetcafé te organiseren in Zwolle voor mensen uit Oekraïne.
  Doel: ontmoeten tijdens een gezamenlijk diner. Een plek om te ontmoeten, verhalen te delen, samen te zijn, je thuis te voelen. En ook om eens in de maand een moment te creëren waar mensen naar uit kijken, en mogelijk zo ook de gastgezinnen ontlasten. Zo kan er gezamenlijk gegeten worden en verbinding worden gemaakt.

   

  Om deze komende avonden financieel mogelijk te maken vragen wij financiële hulp! Met € 10,- kunnen we kostendekkend onze inkoop doen en 1 Oekraïense vluchteling uitnodigen. Wilt u ons helpen en dit goede doel steunen?  Maak een bedrag over op rekeningnummer NL88RABO0148953611 van de Stichting projectenbank Soroptimisten o.v.v. Eetcafé Oekraïne.