Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Alphen aan den Rijn

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Alphen aan den Rijn

Welkom bij club Alphen aan den Rijn

Club Alphen aan den Rijn is een warme, enthousiaste club. Eens in de maand komen we bij elkaar voor de vergadering. Daarbij genieten we altijd eerst van een drankje en daarna een diner in restaurant De Watergeus te Noorden. Na de vergadering wordt er een programma verzorgd.

Onze club organiseert diverse activiteiten om gelden bijeen te brengen voor grote en minder grote projecten in binnen- en buitenland om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Jaarlijks organiseren wij de succesvolle onder andere een wijnproeverij.

Voor deze activiteiten hebben we de Stichting Service Activiteiten Soroptimistclub Alphen aan den Rijn met ANBI status. Klik hier voor de Winst & Verliesrekening 2021-2022 en hier voor de Balans 2021-2022. En klik hier voor besluitvorming.

Projecten die wij doen/gedaan hebben:

  • Somawathi weeshuis (Sri Lanka)
  • Circle for Life (Afrika)
  • Syrie Back to School (Turkije)
  • Schoof for Justice (India)
  • Trees for Life
  • Orange the World
  • Stichting Leergeld
  • Gezondheidsproject voor vrouwen
  • Hart voor Vrouwen

Club Alphen aan den Rijn is opgericht op 9 september 1989. 

Ons profiel

Club Alphen aan den Rijn is opgericht op 9 september 1989. Het charter werd uitgereikt door Adeline Millim uit Luxemburg. Bij de oprichting is een speciaal logo ontworpen. De zuil in ons logo verwijst naar het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn. De zuil is ook een symbool van ondersteuning, dragen en kracht. Het schild is het Damesschild van een Alliantie wapen. De klassieke zuil in ons logo ” verjongt ” zich naar boven en is daardoor veerkrachtig. De ster is een onderdeel van het wapen van Alphen aan den Rijn en is in ons logo geplaatst aan de oostkant van de zuil, de kant van de opkomende zon. Club Alphen aan den Rijn onderhoudt Friendshiplinks met Club Skagafjöður in IJsland. in de zomer van 2017 was Inge op bezoek in Florence, Italië, met een IJslandse Sorrenvriendin, een verslag met foto kun je vinden in het IJslandse magazine, pagina 8. In de zomer van 2018 zijn we een nieuwe friendshiplink met Greifswald in het voormalige Oost-Duitsland aangegaan.

(Stichting) Bestuur 2024

President: Ingrid Buitenhuis

Vice president: Angela de Witte
Secretaris: Minette Aalbers
Penningmeester: Yvon Tolsma
Assessor: Arjanne Nooitgedagt

Verantwoording voor de ANBI – status

Soroptimist Alphen aan den Rijn heeft de ANBI status.


Nieuws en acties

Symposium | di 19 maart, 19.15 uur

Wist je dat symptomen en klachten van hart- en vaatziekten bij vrouwen anders zijn dan bij mannen? Hoe herkennen we de symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen? Alle vragen over dit medische fenomeen worden beantwoord bij het symposium ‘𝙃𝙖𝙧𝙩𝙯𝙞𝙚𝙠𝙩𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙫𝙧𝙤𝙪𝙬𝙚𝙣’.

Lees hier meer over het evenement.

Meld je vandaag nog aan door te mailen naar: symposiumhartvoorvrouwen@outlook.com.

Deze informatieve avond wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het onderzoeksfonds ‘Hart voor Vrouwen’.