Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Alphen aan den Rijn

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Alphen aan den Rijn

Welkom bij club Alphen aan den Rijn

Club Alphen aan den Rijn is een warme, enthousiaste club. Eens in de maand komen we bij elkaar voor de vergadering. Daarbij genieten we altijd eerst van een drankje en daarna een diner in restaurant De Watergeus te Noorden, van ons clublid Sjanie de Geus. Na de vergadering wordt er een programma verzorgd.

Onze club organiseert diverse activiteiten om gelden bijeen te brengen voor grote en minder grote projecten in binnen- en buitenland. Jaarlijks organiseren wij de succesvolle wijnproeverij en het Groot Alphens Dictee

Voor deze activiteiten hebben we de Stichting Service Activiteiten Soroptimistclub Alphen aan den Rijn met ANBI status. Klik hier voor de Winst & Verliesrekening 2021-2022 en hier voor de Balans 2021-2022.

Club Alphen aan den Rijn is opgericht op 9 september 1989. 

Ons profiel

Club Alphen aan den Rijn is opgericht op 9 september 1989. Het charter werd uitgereikt door Adeline Millim uit Luxemburg. Bij de oprichting is een speciaal logo ontworpen. De zuil in ons logo verwijst naar het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn. De zuil is ook een symbool van ondersteuning, dragen en kracht. Het schild is het Damesschild van een Alliantie wapen. De klassieke zuil in ons logo ” verjongt ” zich naar boven en is daardoor veerkrachtig. De ster is een onderdeel van het wapen van Alphen aan den Rijn en is in ons logo geplaatst aan de oostkant van de zuil, de kant van de opkomende zon. Club Alphen aan den Rijn onderhoudt Friendshiplinks met Club Skagafjöður in IJsland. in de zomer van 2017 was Inge op bezoek in Florence, Italië, met een IJslandse Sorrenvriendin, een verslag met foto kun je vinden in het IJslandse magazine, pagina 8. In de zomer van 2018 zijn we een nieuwe friendshiplink met Greifswald in het voormalige Oost-Duitsland aangegaan.

Bestuur 2022-2023

President: Sandra Numan
Vice-president: Corry vd Harst
Secretaris: Ingrid Buitenhuis
Penningmeester: Yvon Tolsma
Assessor: Lia Haverkamp-de Vos

Verantwoording voor de ANBI – status

Soroptimist Alphen aan den Rijn heeft de ANBI status.


Nieuws en acties

Soroptimisten organiseren het 10e groot Alphens Dictee

De aula van de nieuwe Topmavo Groene Hart was dinsdag 26 maart tot de nok toe gevuld met 113 enthousiaste dictee schrijvers. Burgemeester Liesbeth Spies slaagde er wederom in om de zaal doodstil te krijgen en het dictee zeer duidelijk voor te lezen. Gert Jan Windhorst, de schrijver van het dictee, had het de schrijvers niet gemakkelijk gemaakt. Schrijf je pied-à-terres nu aan elkaar of moeten er streepjes tussen en hoe schrijf je ook al weer beaujolaistje? En Instagramaccounts is toch echt met een hoofdletter, evenals O-of X-benen en hightechindustrieën is echt één woord. Kortom het was niet makkelijk. In totaal werden er 3476 fouten gemaakt en dit was een gemiddelde van 32 fouten per persoon. Maar toch presteerde een van de deelnemers het om maar met 1 fout het dictee te schrijven. Deze eerst plaats werd behaald door Randy van Halen uit Dordrecht. De gedeelde tweede plaats werd behaald door Rein Lentfaar uit Middelburg en Jeroen van Heemskerck Düker uit Naarden met 4 fouten. De beste Alphenaar was Ward Smeijers met maar 4 fouten. De prijs voor het beste team ging naar Team Groene Hart Lyceum. Maar de grootste prijs ging naar de organisatie van Free a girl. Soroptimist Bianca Leemkuil mocht namens deze geweldige stichting een cheque in ontvangst nemen van de presidente van Soroptimist Club Alphen aan den Rijn van € 7.500,-.