Internationale Vrouwendag in Amersfoort

17-03-2024

Internationale Vrouwendag in Amersfoort

    In de prachtige bibliotheek aan het Eemplein te Amersfoort keken we naar scenes van De Vloer Op voor Orange the World waarna we in kleine groepjes reflecteerden. Het was waardevol om met elkaar de issues te bekijken en te bespreken. Good vibes! Zeker zeven mensen hadden belangstelling voor lidmaatschap!    Op 8 maart, Internationale Vrouwendag te Amersfoort. Het weer is mooi, de bibliotheek is vol. Er is een tafel in de centrale hal waarin de hele middag een gesprek plaats vindt, iedereen mag aanschuiven. Good vibes! Wij gaan naar de tweede verdieping. Gastvrouw vanuit Bibliotheek heeft hospitality hoog in het vaandel: de techniek loopt als een zonnetje.

    We starten met Anouk’s muziek : It’s a new day. Even samen stil zijn. Naast info over het soroptimisme legt de voorzitter uit waarom we twee verschillende schoenen aan hebben. De methodiek (die we tijdens de clubvergadering hebben geoefend) werkt goed: scene kijken, tien minuten in klein groepje reflecteren, volgende scene kijken. Het is pittige kost én mensen waarderen het dat wij een plek en moment organiseren om stil te staan bij geweld tegen vrouwen, op een serieuze en toch luchtige manier.

    Er zijn totaal zo’n 35 mensen aanwezig geweest. Ook nieuwe, onverwachte mensen met nieuwe perspectieven. Het is waardevol om met elkaar de issues te bekijken en te bespreken.