Single Super Mom

Een steuntje in de rug voor alleenstaande moeders

 

  • Club Amsterdam Amstel

Alleenstaande moeders zijn volgens alle statistieken de armste en eenzaamste doelgroep in Nederland. Alleen al in Amsterdam zijn er 44.000 alleenstaande moeders.

Het doel van Single Super Mom is het vergroten van de zelfredzaamheid en de economische zelfstandigheid van alleenstaande moeders én het vergroten van hun netwerk door middel van het organiseren van activiteiten, activeringstrajecten en opleidingen. De website, met besloten groep, is een ontmoetingsplek die alleenstaande moeders met elkaar verbindt. Met een dagelijks direct bereik op socialmedia van 27.000 vrouwen en een indirect wekelijks bereik van 95.000 vrouwen zijn zij het grootste landelijke netwerk voor alleenstaande moeders.

Soroptimisten Amsterdam Amstel steunt Single Super Mom daar waar mogelijk. Onlangs is er een financiële bijdrage geleverd aan werkboeken zodat 500 vrouwen lesmateriaal hadden om de training Durven Doen! Te kunnen volgen. Hierin worden moeders geholpen hun vaardigheden te versterken die ze nodig hebben om uit armoede en sociaal isolement te komen.