Workshop Ikebana (terugblik), 29 oktober 2022

30-10-2022

  Op 16 april jongstleden zijn er door het Vrouwennetwerk Soroptimist International Amsterdam bomen aan het Tuinpark Wijkergouw geschonken. Dit was in het kader van het project 100xtrees4life. https://www.soroptimist.nl/projects-local/100xtrees4life/

  Concreet zijn hier twee projecten uit voortgekomen:
  • Een internationaal project in Ghana waar samen met de organisatie Tree Aid bomen worden geplant. Uitgangspunt is vrouwen te emanciperen en mogelijkheden te geven om onafhankelijk te worden. Vrouwen worden betrokken bij de keuze van het soort bomen, krijgen training in beheer en onderhoud, oogsten en verkooptechnieken.
  • In Nederland worden er verschillende lokale projecten georganiseerd om mooie bomen op diverse plekken te planten.

  Tuinpark Wijkergouw is één van die plekken.

  Wij hopen in Nederland in het jaar 2023 € 300.000,- bij elkaar te hebben gebracht.

  Workshop Ikebana, Japanse bloemschikkunst

  Op Zaterdag 29 oktober organiseerden wij samen met club Amsterdam Amstel een Workshop Japanse Bloemschikkunst in Tuinpark Wijkergouw om geld in te zamelen voor dit bomenproject. Wat een mooie dag was dit!

  Emiko Kannan is Japanse en woont al meer dan 40 jaar in Nederland.
  Zij heeft haar opleiding Japanse Bloemschikkunst gevolgd aan de Ikenoboschool in Japan (https://www.ikenobo.jp/) en is docente bij de Nederlandse Vereniging Ikenobo. Zij verzorgt de bloemstukken in het Okura hotel in Amsterdam en werkt als hovenier in de Japanse tuin van de Botanische tuin van de VU en is gespecialiseerd in het kweken van Bonsai, miniatuur-bomen in pot.

  Er was een diavoorstelling over Ikebana, de Japanse kunst van het bloemschikken. Vervolgens een introductie door Emiko Kannan over materialen en de verbondenheid van bloemschikkunst en de seizoenen. Daarna zijn we samen aan de slag gegaan onder begeleiding van Emiko.

  Een zeer geslaagde dag!