Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Apeldoorn SorgeLoo’s

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Apeldoorn SorgeLoo’s

Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Apeldoorn SorgeLoo’s! Apeldoorn SorgeLoo’s is een enthousiaste club van werkende vrouwen. Vrouwen met een grote diversiteit in beroep en leeftijd. Vrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen op een zo breed mogelijk vlak. Dit kan zowel materieel als immaterieel. De club organiseert diverse activiteiten om geld bijeen te brengen voor grote en minder grote projecten. Dit kan internationaal, nationaal, regionaal of lokaal zijn.

Doe mee en verbeter de levens en positie van meisjes en vrouwen wereldwijd. Word lid van de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld!

Ons profiel

Onze club bestaat sinds 16 april 2005 als tweede club in Apeldoorn. Soroptimistclub Apeldoorn SorgeLoo’s werd de naam voor de nieuwe club:

  • Apeldoorn om aan te geven dat club Apeldoorn onze moederclub is.
  • “Sor” als verbinding met het Soroptimisme.
  • “Loo” als verbinding met de situering nabij paleis het Loo in Apeldoorn.
  • SorgeLoo’s, een link met “zorgeloos”, als serviceclub en vanuit de doelstellingen van het Soroptimisme wil de club een bijdrage leveren aan een zorgelozer leven voor alle mensen in de wereld, in het bijzonder vrouwen en kinderen.

Inmiddels telt onze club 26 leden uit verschillende disciplines. We komen 10 keer per jaar bijeen: iedere tweede donderdag van de maand. Naast de huishoudelijke vergadering nodigen we een spreker van buitenaf uit of hebben we een bijdrage van een van onze eigen leden passend bij het jaarthema. We sluiten de avond altijd af met een drankje en een hapje waarbij we tijd hebben om met elkaar bij te praten.

Sinds 2009 hebben we een friendshiplink met Gelsenkrichen.

Fundraising

De bekendste fundraising activiteit is de jaarlijks terugkerende geranium- en aspergeverkoop rond moederdag. Inmiddels aangevuld met heerlijke bijpassende wijnen voor bij de asperges of gewoon zo maar en het inmiddels roemruchte aspergediner. Vaste bestellers roemen de kwaliteit van onze producten en het grote gemak dat elke bestelling wordt thuis bezorgd. Wat dat betreft waren we onze tijd ver vooruit!

Afgelopen jaar hebben we geld ingezameld voor Moviera. Moviera biedt advies, hulp en veilig onderdak bij huiselijk geweld, eergerelateerd geweld en mensenhandel. Er zijn verschillende vormen van opvang in Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Utrecht. Voor meer info: https://www.moviera.nl/

Voor komend jaar halen we geld op voor ‘in de bres voor Bangladesh‘. Wij steunen deze stichting en daardoor kunnen een aantal meisjes de komende 5 jaar onderwijs genieten in Banglasdesh.

NLDoet

Inmiddels is het traditie dat we ons ieder jaar inzetten tijdens NL Doet. In 2024 hebben onze leden weer de handen uit de mouwen gestoken bij Boszicht in Apeldoorn: een kleinschalig particulier wooninitiatief voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Met z’n allen hebben we de boel weer opgefrist, samen met de bewoners en andere vrijwilligers.

Jaarthema

Ons jaarthema van 2024 is: ‘de Toekomst‘ en hiervoor heeft onze programmacommissie een verrassend en afwisselend programma bedacht.

Actuele activiteiten
Voor actuele informatie over onze activiteiten en bijeenkomsten kijk op onze Facebookpagina.