Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Apeldoorn Sorgeloo’s

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Apeldoorn Sorgeloo’s

Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Apeldoorn Sorgeloo’s! Apeldoorn Sorgeloo’s is een enthousiaste club van werkende vrouwen. Vrouwen met een grote diversiteit in beroep en leeftijd. Vrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen op een zo breed mogelijk vlak. Dit kan zowel materieel als immaterieel. De club organiseert diverse activiteiten om geld bijeen te brengen voor grote en minder grote projecten. Dit kan internationaal, nationaal, regionaal of lokaal zijn.

Doe mee en verbeter de levens en positie van meisjes en vrouwen wereldwijd. Word lid van de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld!

Ons profiel

Onze club bestaat sinds 16 april 2005 als tweede club in Apeldoorn. Soroptimistclub Apeldoorn SorgeLoo’s werd de naam voor de nieuwe club:

  • Apeldoorn om aan te geven dat club Apeldoorn onze moederclub is.
  • “Sor” als verbinding met het Soroptimisme.
  • “Loo” als verbinding met de situering nabij paleis het Loo in Apeldoorn.
  • SorgeLoo’s, een link met “zorgeloos”, als serviceclub en vanuit de doelstellingen van het Soroptimisme wil de club een bijdrage leveren aan een zorgelozer leven voor alle mensen in de wereld, in het bijzonder vrouwen en kinderen.

Inmiddels telt onze club 23 leden uit verschillende disciplines. We komen 10 keer per jaar bijeen: iedere tweede donderdag van de maand op verschillende locaties. Naast de huishoudelijke vergadering nodigen we een spreker van buitenaf uit of hebben we een bijdrage van een van onze eigen leden passend bij het jaarthema. We sluiten de avond altijd af met een drankje en een hapje waarbij we tijd hebben om met elkaar bij te praten.

Sinds 2009 hebben we een friendshiplink met Gelsenkrichen.

Fundraising

De bekendste fundraising activiteit is de jaarlijks terugkerende geranium- en aspergeverkoop rond moederdag. Inmiddels aangevuld met heerlijke bijpassende wijnen voor bij de asperges of gewoon zo maar en het inmiddels roemruchte aspergediner. Vaste bestellers roemen de kwaliteit van onze producten en het grote gemak dat elke bestelling wordt thuis bezorgd. Wat dat betreft waren we onze tijd ver vooruit!

In 2019 hebben we geld ingezameld voor 2 goede doelen: Free a Girl – School for Justice en Stichting Het Vergeten Kind.

NLDoet

Inmiddels is het traditie dat we ons ieder jaar inzetten tijdens NL Doet. In 2019 hebben onze leden weer de handen uit de mouwen gestoken bij de Stadsakkers in Apeldoorn en helpen we mee om de bewoners van het Zonnehuis in Beekbergen een fijne middag te bezorgen.

Jaarthema

Ons jaarthema van 2019-2020 is: “Waarden” en hiervoor heeft onze programmacommissie een verrassend en afwisselend programma bedacht. In 2020 organiseren we de bijeenkomst van de vier clubs uit de Stedendriehoek en vieren we ons derde lustrum.

Interservice Apeldoorn
Apeldoorn SorgeLoo’s is ook lid van Interservice Apeldoorn. Voor meer informatie: Interservice Apeldoorn.

Actuele activiteiten
Voor actuele informatie over onze activiteiten kijk op onze Facebookpagina.