Home

Van harte welkom op de website van de Soroptimist International club Beneden Maas

Handgemaakte oranje broches – op bestellingOnze projectenOns nieuwsOrange the World drijfkaarsjes – op bestelling

Beneden Maas

Soroptimist International Club Beneden Maas richt zich op Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en directe omgeving. Met 30 leden vragen wij aandacht voor de maatschappelijke positie van meisjes en vrouwen. Dit doen wij o.a. door aan te sluiten bij campagnes als Orange the World, door lezingen te organiseren over Vrouwenrechten en deel te nemen aan activiteiten waarbij we de doelgroep kunnen helpen.

Thema 2022-2023
Solidair met Flair.
Duurzaamheid en Baanzekerheid dragen bij aan de Empowerment van Vrouwen.

Bij ons ben je welkom in een warme, gezellige club waar ervaringen en talenten worden uitgewisseld.

Ons profiel

Net zoals iedere club werven wij graag nieuwe leden. Ook streven wij naar diversiteit en een ruim aanbod van beroepsgroepen. We zijn geïnteresseerd in elkaars kwaliteiten, maar hebben ook aandacht voor ieders persoonlijke wel en wee. Vooral in Coronatijd is het belangrijk om elkaar bij te staan.

We organiseren om het jaar een ‘running diner’ waar enthousiaste vrouwen welkom zijn om de sfeer te komen proeven en te ondervinden of het Soroptimisme wellicht iets voor hen is. Bij ons ben je welkom in een warme, gezellige club waar ervaringen en talenten worden uitgewisseld. Maar ook op gewone clubavonden ben je welkom om kennis met ons te maken.

Bestuur 2022-2023:
President: Barbara Teuben
Vice-president: vacature
Secretaris: Machteld van der Feltz
Penningmeester: Ellen Joy Groosman
Assessoren:
Gaby Drooghe
Carolien van der Vliet

Fondsenwerving

Om lokale, nationale en internationale projecten te ondersteunen, die gericht zijn op positieverbetering van vrouwen en meisjes, doen wij actief aan fondsenwerving, Daarbij kunnen we altijd meer hulp gebruiken! Woon of werk je in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis en directe omgeving en wil je graag iets betekenen voor andere vrouwen en meisjes, overweeg dan eens lid te worden van onze mooie club.

Onze vijf doelen:

  • Het vergroten van toegang tot onderwijs voor vrouwen en meisjes.
  • Het verbeteren van duurzame mogelijkheden voor economische zelfstandigheid van vrouwen.
  • Het elimineren van geweld tegen vrouwen en meisjes en het bevorderen van deelname van vrouwen aan vredesoplossingen.
  • Het zorgen voor voedselzekerheid en toegang tot goede gezondheidszorg.
  • Het betrekken van vrouwen bij duurzame ontwikkeling en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering en natuurrampen.

Belangrijke data

  • 25 november – Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes
  • 25 november t/m 10 december – Orange the World campagne
  • 10 december – Internationale Mensenrechten Dag & International Soroptimist Day
  • 8 maart – Internationale Vrouwendag

Verantwoording ANBI – status

De Stichting Steunfonds Soroptimist International Club Beneden Maas is ANBI-instelling en financieert projecten die voldoen aan de doelstellingen van Soroptimist International. Donaties ontvangen wij op rekening NL 08 INGB 0006 4111 88 t.n.v. Stg Steunfonds Soroptimist Int. Club Beneden Maas

ANBI 2023

ANBI-verantwoording Bestuursjaar 2020-2021

Bestuursjaar 2021-2022

Volg onze club ook op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.


Orange the World

Van 25 november t/m 10 december voeren wij actie om het geweld tegen vrouwen te stoppen. Wij laten zien dat we #Medestander zijn door in deze periode een oranje sjaal of oranje broche te dragen. Wil jij ook aan vrouwen en meisjes steun betuigen? Bij onze club kan je deze sjaaltjes en broches bestellen. Of kies voor een setje van 3 drijfkaarsjes. Met de opbrengst van al deze producten ondersteunen wij op onze beurt weer projecten in de regio die de maatschappelijke positie van vrouwen en meisjes verbeteren. Doe ook mee aan Orange the World!