100XTrees4life

  • Club Beneden Maas

Over het project: Met het 100xTrees4Life project vieren Soroptimisten wereldwijd het honderdjarig bestaan van Soroptimist International.

De hoofddoelen van het internationale project, dat uitgevoerd wordt in Ghana, zijn:

  1. Het planten van bomen in de ‘Great Green Wall’ die dwars door Afrika gaat komen om te voorkomen dat er nog meer woestijn ontstaat.
  2. Het versterken van de positie en het vergroten van zelfredzaamheid van vrouwen door aan hen kennis over te brengen over het planten van bomen en gewassen. Ze krijgen training in beheer en onderhoud, het oogsten en verkopen van de producten. Dat leidt voor hen tot een grotere economische zelfstandigheid.

Onze rol: Soroptimist International Club Beneden Maas draagt bij aan dit project, zowel internationaal als lokaal.

Lokaal hebben we in april 2023 twee Osagedoorns geplant in voedselbos de Overtuin bij Arboretum Trompenburg in Rotterdam.

In de nabije toekomst gaan we ons inspannen door te verkennen of een samenwerking van de organisatoren van het voedselbos in Maasland met een school in de buurt zich kan lenen voor het vergroten van de kennis bij kinderen over het telen van voedselgewassen.

Zo kan de bewustwording bij kinderen over de herkomst van ons voedsel vergroot worden. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat kinderen weten waar de groente of het fruit dat ze eten vandaan komt. Zo kunnen ze ook meer leren over het belang van groenten en fruit voor de gezondheid.Voor empowerment van vrouwen in de Sahel en om hen te betrekken bij duurzaamheid door bomen te planten voor klimaatverbetering.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.