Monte Kids

Spelende kinderen in Kaapstad

Monte Kids Daycare

  • Club Beneden Maas

Over het project: Monte Kids Daycare (pre-school) in Bishop Lavis, een van de Townships van Kaapstad (Zuid- Afrika). In deze pre-school worden de kinderen van ‘s morgens vroeg tot + 18.00 uur opgevangen, zodat hun, veelal ongehuwde, (tiener) moeders hun (school) opleiding kunnen afmaken of kunnen gaan werken om in het levensonderhoud van het gezin te voorzien. De moeders worden, indien nodig, ook bij de opvoeding ondersteund. De kinderen krijgen een dagprogramma met sport, spel en lessen en maaltijden en snacks aangeboden. Er wordt veel aandacht besteed aan gedrag, goede manieren en aan samenwerken en -delen.

Onze rol: Beneden Maas ondersteunt dit project sinds een aantal jaren financieel en door een lid van de club wordt regelmatig een bezoek gebracht aan Monte Kids. Van het geld worden o.a. leermiddelen, speelgoed, tafeltjes en stoeltjes en buitenspeelgoed aangeschaft.Laatste update

14 mei 2021

We steunen Monte kids pre-school in Kaapstad om kansen te creëren voor tienermoeders.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.