Orange the World 2023

Orange the World 2023

  • Club Beneden Maas

In kader van Orange the World organiseren we activiteiten in Maasland, Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld, dat is ruim 1 op de 3. Daarom is het harder nodig als ooit om de strijd aan te gaan en actie te ondernemen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en dit jaar richt de campagne zich met name op preventie en bewustwording.

De activiteiten per plaats staan vermeld op de pagina acties.

 

 Voor het vierde jaar op rij doen wij van 25 november tot 10 december mee aan de internationale campagne Orange the World. Het motto van de campagne dit jaar is “Iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te voorkomen en bestrijden”.

De slogan is “ik ben #medestander. Jij ook?

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.