Stichting Wenzi

Stichting Wenzi

  • Club Beneden Maas

Over het project: Stichting Wenzi zet zich in voor beter onderwijs in Kenia. Basisonderwijs is in 2003 gratis toegankelijk geworden waardoor heel veel kinderen naar school kunnen. Kinderen komen in grote getale omdat ze de school als veilige haven zien. Klassen van rond de honderd kinderen is geen uitzondering. Er is grote behoefte aan gediplomeerde leerkrachten en ook aan lokalen en materialen. Het hoofddoel van stichting Wenzi is het studiefonds. Na de basisschool die gratis is, kunnen kinderen naar de secundairy school waarvoor betaald moet worden. De afspraak is gemaakt dat de school- en studiekosten hiervoor worden voor de helft door de ouders en de andere helft stichting Wenzi.

Meer lezen: www.wenzi.nl

Onze rol: Samen met stichting Wenzi ondersteunen we de scholing van meisjes. Door deze scholing helpen we deze meisjes om zich een betere plek in de maatschappij te verwerven (empowerment). We helpen bij de preventie van (seksueel) geweld en armoede bestrijding middels duurzame landprojecten. Beneden Maas draagt bij aan de financiële ondersteuning van één meisje gedurende enkele jaren.Laatste update

10 augustus 2022

Stichting Wenzi

We steunen de Stichting Wenzi die meisjes in Kenia beurzen geeft om een opleiding te volgen.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.