Thema avond VluchtelingenWerk

Thema avond VluchtelingenWerk

  Vluchten doe je niet zomaar staat er op de site van VluchtelingenWerk. Oorlog, onderdrukking, hongersnood en klimaatrampen leiden tot wereldwijde vluchtelingen crises. Dagelijks horen we de verhalen in het nieuws. Ook in de regio worden vluchtelingen opgevangen. Wat doet VluchtelingenWerk Ede voor hen? En wat kun jij betekenen? Antwoorden op deze vragen krijg je tijdens onze thema avond op dinsdag 7 juni in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom.  VluchtelingenWerk in Ede

  Greetje Appelman werkt al meerdere jaren voor VluchtelingenWerk Nederland en sinds 2021 op de locatie in Ede. Vanuit haar werkervaring zal zij ons meenemen in wat VluchtelingenWerk inhoudt; de feiten en cijfers, maar ook de lokale activiteiten en samenwerkingsverbanden. Ook zal ze ons de laten zien wat wij zelf kunnen betekenen bij de ondersteuning van de vluchtelingen in de regio..

  Verhalen uit de praktijk

  Na de pauze is er tijd om kennis te maken met verschillende statushouders die al enige tijd in Nederland wonen. Hoe ervaren zij het leven in Ede en omgeving? Wat houdt hen bezig? Onder het genot van een hapje en een drankje is er volop gelegenheid om met hen persoonlijk in gesprek te gaan.

  Locatie en meer informatie

  De thema avond zal plaatsvinden in zaal De Ontmoeting. De kosten zijn 15€ (inclusief hapje en drankje). De opbrengst van de avond komt ten goede aan het VluchtenlingenWerk Noodfonds. Dit Noodfonds geeft financiële ondersteuning bij o.a. acute medische behandeling, de kosten om een gezin te herenigen en andere uitzonderlijke situaties die niet onder de reguliere voorzieningen vallen. U kunt zich via deze link opgeven voor de avond.