Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Bennekom & Beekdal

Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen die zich gezamenlijk inzetten voor de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Als jonge club bouwen we aan een stevige band met elkaar, met onze omgeving, de lokale samenleving en clubs en organisaties om ons heen.

Het motto van onze club is ‘Vrouwen zetten stappen’. We zetten graag onze talenten in om geld in te zamelen voor projecten.

Ons profiel

Soroptimistclub Bennekom & Beekdal is een jonge club opgericht op 8 oktober 2016, een groep van ruim 30 enthousiaste vakvrouwen tussen de 37 en 68 jaar met een diversiteit van beroepen en sectoren.

Onze clubbijeenkomst is (meestal) op de 1e donderdag van de maand in restaurant De Brasserie in Bennekom. We starten met een gezamenlijk diner. De avond bestaat verder uit een programma en korte vergadering. In het programmadeel discussiëren we over een thema, volgen we een workshop, is er een gastspreker of vertelt een van de leden over haar werk. In een efficiënte vergadering wisselen we de ontwikkelingen binnen de club uit en maken we afspraken over onze activiteiten. Alle leden zijn actief in verschillende commissies.

Onze activiteiten

Om geld in te zamelen voor projecten die bijdragen aan onze doelen, organiseren wij verschillende activiteiten. We zetten hiervoor graag onze talenten in. Zo organiseren wij een:

  • Maatschappelijk Café: Twee keer per jaar organiseren we een Maatschappelijk café waarin een deskundige uitnodigen om een actueel thema te bespreken. Onderwerpen waren: duurzame kleding, de werking van het brein en herkennen van eenzaamheid.
  • Theaterworkshop
  • Running Dinner
  • Verkoop diverse goederen op de jaarlijkse ‘Vlegeldag Bennekom’ en tijdens de ‘Dickensfair Bennekom’ .

Vrouwen zetten stappen

Het motto van onze club is ‘Vrouwen zetten stappen’. Dat verklaart direct waarom wij op de jaarlijkse Vlegeldag een tweedehands schoenen verkoop organiseren. Dit motto sluit goed aan bij het internationale thema van de Soroptimisten Educate, Empower & Enable.

Goede doelen

Elk jaar kiezen de leden de projecten voor de goede doelen. Wij hebben de opbrengsten gedoneerd aan:

  • Het naaiatelier voor vluchtelingen-vrouwen in Ede
  • Een bibliotheek-systeem in Buriangi (Kenia) in samenwerking met My Book Buddy en met de lokale Soroptimisten;
  • Stichting Kinderen Karuna Jabalpur waardoor vier meisjes weer een jaar naar school kunnen.
  • School for Justice
  • Een ‘empowerment’-traject om de arbeids- en leefomstandigheden voor vrouwen, werkzaam in de Indiase kleding-industrie te verbeteren;

Nieuws en acties

Connect by Bike: een verrassende fietstocht door de kernen van de Gemeente De Bilt

Organisator: De Bilt-Bilthoven

De club DeBilt-Bilthoven organiseert een corona-proof fundraising project voor Connect by Music, in de vorm van een fietstocht door de vier kernen van de gemeente De Bilt. Deze tocht kan na betaling van 10 euro (meer mag natuurlijk ook!) worden ontvangen, en men kan de tocht fietsen wanneer men dat wil. De tocht is circa 33 km lang, met vele mogelijke uitrustpunten. 
Bestel de fietstocht via connectbybike@gmail.com . 

Laat je inspireren door onderstaand filmpje.

Jaarthema ‘Ontdek, gebruik en geniet van talent’

Het jaarthema 2018/2019 is ‘Ontdek, gebruik en geniet van talent’. Onze club bestaat uit een prachtige mix van vrouwelijk talent, iedere  vrouw met een eigen persoonlijkheid, kwaliteit en interesse. Dit jaar willen we onze talenten verder ontdekken en inzetten voor elkaar en voor onze club. Samen zijn we sterk, creatief, sociaal en professioneel.