Vrouwenquiz

Internationale vrouwendag met een online vrouwenquiz

Op maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag wordt op de hele wereld gevierd en dan wordt er traditiegetrouw aandacht besteed aan vrouwenrechten. Vrouwendag is een gevolg van meer dan een eeuw vrouwenemancipatie. Aanvankelijk werd deze dag in 1921 gekozen, maar werd pas groots gevierd in 1960 (historiek, 18/3/2020)    Het thema van dit jaar is: ‘Invloed met impact’; Met dit thema is het de bedoeling dat positiviteit wordt uitgestraald. Vrouwen spelen een sleutelrol in het uitdragen van positiviteit. Dit jaar denken we in kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Een mooi moment om deel te nemen aan ‘de Vrouwenquiz’, een quiz voor vrouwen, door vrouwen en over vrouwen.

    Wij, Soroptimistclub Bennekom & Beekdal, organiseren deze online quiz die live begeleid wordt met extra interessante weetjes. Deelname kost tien Euro en daarmee steun je meteen twee van onze doelen. Dit jaar ondersteunen wij ‘menstruatie armoede’, waarbij vrouwen worden geholpen die zich geen maandverband of tampons kunnen veroorloven. Het tweede doel is ‘Cycle out of Poverty’ waarbij vrouwen en kinderen in Kenya en Oeganda aan een fiets worden geholpen om zo eerder bij een hulppost te kunnen komen, of om gewoon naar school te kunnen fietsen.

    De quiz bestaat uit vier ronden. De eerste ronde gaat over vrouwen in de geschiedenis, de tweede ronde over wereldberoemde vrouwen, de derde ronde over vrouwen in sport en muziek en de vierde ronde gaat over vrouwen en het Soroptimisme. Dit geeft u de gelegenheid om u alvast goed voor te bereiden, want er zijn leuke prijzen te winnen. We hopen dat we uit heel het land enthousiaste deelnemers krijgen om deze bijzondere avond op een goede manier te vieren. Zo sluiten we aan bij het motto van dit jaar: ‘invloed met impact’. Door de kennis over vrouwen in de quiz en wat eromheen wordt verteld, weet je meer en kan jij meer impact hebben op onze positieve toekomst. Tot ziens op maandagavond 8 maart om 19.45 uur.

    Kosten € 10,00