Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Bergen op Zoom

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Bergen op Zoom

Club Bergen op Zoom e.o. heeft een actief beleid met fondsenwerving voor projecten die zowel lokaal, nationaal en internationaal van aard en karakter zijn. Afgelopen jaar hebben we ons prachtige motto #voorelkaar met elkaar volbracht. Voor het 2020-2021 hebben wij voor het motto ‘Laat je horen, zo maak je het verschil’ gekozen.

Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. bestaat uit 37 clubleden. We hebben diverse soorten clubavonden.

Ons profiel

Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. werd op 6 oktober 1973 opgericht en ontving de charter van mevrouw L. Heuskin, Unie Presidente van Belgie en werd daarmee de 48e club in Nederland en de 2e club in het Zuidwesten van Brabant. De 37 clubleden werken en/of wonen in de gemeente Bergen op Zoom of directe omgeving .

Iedere 1e dinsdag van de maand dinervergadering in Restaurant De Moor aan de historische Grote Markt te Bergen op Zoom. Deze avond worden werk- en levensberichten gepresenteerd en bijzondere sprekers uitgenodigd.

Iedere 3e dinsdag werkvergadering met activiteit op locatie of werkvelden.

Regionaal jaarlijks viering Dag van de Rechten van de Mens met de clubs uit de regio.

De club heeft Friendshiplinks met: Hadera (Eur), Knokke (Eur), Mansfield and district (Br).

Nieuws

Het goede doel voor 2018-2019 is WiBoZ.

Een groep betrokken ouders heeft de handen ineen geslagen voor een nieuw wooninitiatief in de gemeente Bergen op Zoom. Deze ouders dragen allemaal de zorg voor hun zoon of dochter met een (licht-)verstandelijke- of meervoudige beperking. WiBoZ draagt zorg voor het realiseren en in stand houden van een zelfstandige kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Het verwerven van zorgverlening op medisch en sociaal gebied en het bevorderen en handhaven van de eensgezindheid van alle betrokken bewoners.De toekomstige bewoners zijn kleurrijk als individu en als groep. De verwachting is dat de eerste (casco) oplevering al in mei/juni 2019 zal zijn. De vaart zit erin en alle betrokkenen hopen dat de bewoners in oktober 2019 hun eigen appartement kunnen gaan betrekken.

WiBoZ een passende woonvoorziening voor 21 bewoners met adequatezorg voor nu en in de toekomst. https://www.wiboz.nl

Take care

Onder het motto “take care” hebben wij bewoners van de Ravelijnflat een fijne middag bezorgd door ze mee uit te nemen naar het nieuwjaarsconcert van het WestBrabants Symfonie-Orkest in de Maagd. En wij hebben onze handen uit de mouwen gestoken voor een schonere Bergse Boulevard.

Fairs, filmavonden, diners en concerten

De afgelopen jaren zijn er diverse fairs, filmavonden, diners en concerten georganiseerd. De Ravelijnfair voor School on Wheels in India. Een Kerstfair en een Lenteconcert voor het UAF. Lentefair op landgoed Vrederust voor Stichting Vrienden van Kusk, geld voor een muur rond een middelbare meisjesschool in Afghanistan. Kerstboom verkoop met Koek en Zopie voor Dag van de Rechten van de Mens. 2012 Een speciaal lokaal doel. Geld bijeenbrengen om nieuw materiaal aan te schaffen voor de G-atleten van SPADO.een ZILT menu gepresenteerd in restaurant “de Canise”. Door de koks van de Hotelschool werd een heerlijk menu bereid en de gerechten werden uitgeserveerd door de leerlingen van deze school. De Soroptimisten verzorgden de totale organisatie en publiciteit. Kwaliteit halen uit kwantiteit. 2013: een filmavond met aangeklede borrel voor de zorgboerderij Zarah’s hoeve van Bep Dijkhuizen in Lepelstraat. Niet alleen met het geld bedrag ondersteunen wij de Zarahshoeve, maar we hebben als club ook twee zaterdagen de handen uit de mouwen gestoken op de boerderij zelf. onkruid wieden, ramen zemen en tuin meubels in elkaar zetten niets was ons te gek.

Free a Girl Sorren loterij

Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom e.o. heeft met het organiseren van een loterij een bedrag van € 2.000 opgehaald voor de Stichting Free a Girl. Stichting Free a Girl zet zich in voor kinderen die slachtoffer worden van kinderprostitutie. De meisjes die worden vastgehouden in bordelen worden door hen opgespoord en bevrijd. Free a Girl vangt deze meisjes vervolgens op en geeft hen door middel van counseling, scholing en beroepstrainingen een hoopvolle toekomst.

De trekking van de loterij vond plaats op 16 november onder toeziend oog van notaris Bakker. Esther Kneepkens, initiatiefnemer van de loterij van de Soroptimisten: “Hoe vervelend Corona en alle gevolgen voor ons zijn, het leed is voor sommigen nog erger. Ver weg, buiten ons gezichtsveld, worden naar schatting 1,2 miljoen jonge meisjes misbruikt. Stichting Free a girl bevrijdt wereldwijd deze meisjes, vangt hen op en geeft hen educatie, o.a. via de School for Justice.Daar leveren de Soroptimisten graag een bijdrage aan”.

De prijswinnende loten:

Jaarlijkse filmavond

Onze jaarlijkse filmavond op 12 maart 2019 was een groot succes. De met een oscar bekroonde film Greenbook werd goed bekeken. Alle kaarten werden verkocht en het goede doel werd extra ondersteunt door vele sponsoren.

Het project van 2017-2018 was Team4Ralph / Duchenne Heroes

Een nationaal doel, maar met een lokaal karakter. Ralph Franken, woonachtig in Bergen op Zoom, lijdt aan de ziekte van Duchenne. Zijn familie/vrienden zetten zich dmv fiets/sportacties (Duchenne Heroes). opbrengsten van Duchenne Heroes gaan naar Stichting Duchenne Parent Project. Met dit geld wordt onderzoek gefinancierd waarmee behandelingen en medicijnen ontwikkeld worden die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend.

De verkoop van Tweede Kans Kleding in het weekend van 29 en 30 september 2018 door de Soroptimisten, club Bergen op Zoom e.o., is een groot succes geweest. Een cheque van € 4.150 euro hebben we kunnen overhandigen aan Mirjam en Ralph Franken uit Bergen op Zoom.

Jaarlijkse filmavond 2018

Op dinsdag 20 maart 2018 heeft onze Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom e.o. haar jaarlijkse filmavond georganiseerd. In de Cinema Kiek in de Pot werd het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld getoond in de film Bankier van het Verzet. De opbrengst van de filmavond komt ook ten goede aan een lokaal Duchenne-Heroes project: Mark4Ralph.

Duchenne Heroes project 2017

In de kerst periode van 2017 hebben we geholpen met inpakken bij de Hema voor het goede doel Duchenne-Heroes project: Mark4Ralph.

Stichting Vlinderkind

Op 30 mei 2017 weer een mooi Ziltdiner op onze vergaderlocatie DeMoor gehad. De opbrengst was deze keer voor de stichting vlinderkind.

Scouting Halsteren

Tijdens de NL doet dag op 11 maart 2017 hebben we als soroptimisten onze tijd en vaardigheden ingezet voor de scouting groep in Halsteren door samen met anderen het gebouw een opknapbeurt te geven.

Filmavond – MM-Foundation

De fundraisecommissie heeft een heel goede keuze gemaakt voor de film, die 31 januari 2017 op het programma stond! LA LA Land heeft maar liefst 7 golden globes gewonnen! De opbrengst van deze Filmavond schenken we aan een internationaal project van de MM-foundation, aan de lokale voorzitter Heidi de Koning is dit bedrag overgedragen.

Syrië back to school

De opbrengst van de voorstelling op 13 december 2016 over Camillie Claudel in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens schenken we aan een internationaal Unie-project: Syrië back to school.

4 nov. 2016 was er een vrijdagmiddagborrel in het Arsenaal vanaf 16:30 uur met om 17:15 uur een inleiding door Alison Spoor over het Amerikaanse kiessysteem. Gevolgd door een speeddate aan de hand van stellingen. Dit onder het genot van hapjes en drankjes, alles in Amerikaanse stijl! Entree: 5 euro ten behoeve van het doel: Syrië back to school.