Stichting Leergeld Breda

  • Club Breda

Club Breda

Stichting Leergeld BredaKinderen kansen bieden

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via 95 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Stichting Leergeld Breda probeert te voorkomen dat kinderen zich onvoldoende kunnen ontwikkelen of terechtkomen in een sociaal isolement. De stichting vindt dat “alle kinderen mogen meedoen met normale schoolse en buitenschoolse activiteiten”; juist ook de kinderen van gezinnen waar onvoldoende financiële middelen zijn. Leergeld Breda is afhankelijk van donaties om aan gezinnen financiële ondersteuning te kunnen geven ten gunste van ontwikkelingskansen voor jongeren in de leeftijd van 4-18 jaar. Stichting Leergeld Breda is actief vanaf 2003. Meer informatie over Stichting Leergeld Breda.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.