Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Breda

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Breda

We hebben zin in het nieuwe jaar waarin we ons gaan verdiepen in ‘Economische Zelfstandigheid’. We gaan dit onderwerp uitdiepen in vier hoofdthema’s: Familie & Cultuur, Opleiding, Beroep & Carriere en Partner & Gezin. Welke invloeden hebben deze vier thema’s op economische zelfstandigheid van vrouwen? En wat zou er moeten veranderen om ervoor te zorgen dat meer vrouwen economisch zelfstandig worden en bv niet meer in de financiële problemen komen bij een echtscheiding? De keuzes die je maakt in je leven hebben invloed op je economische zelfstandigheid. Goed om daar eens bij stil te staan.

Tijdens onze maandelijkse bijeenkomst hebben we een interessante spreker of een activiteit samen. Doel is elkaar versterken en inspireren!

Ons profiel

Club Breda is de 22e club van Nederland en de eerste club in het zuiden. Club Breda heeft 29 leden uit de regio: onze leden komen uit Breda maar ook uit Zundert, Tilburg, Chaam en België. De club komt één keer per maand bij elkaar. Dan vergaderen we kort en hebben we doorgaans een interessante spreker of een activiteit samen. Doel is elkaar versterken en inspireren!

Onze friendship-links zijn: Central & South-West Londen en Kolding Denmark. Onze next door club is Antwerpen. Verder is een mooie traditie ontstaan om de Clubbijeenkomst in December met als thema Rechten van de Mens, gezamenlijk te houden met onze zusterclubs in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Club Breda zoekt nog nieuwe enthousiaste leden

We zoeken nieuwe leden om de club te versterken. Ben je werkzaam in een beroep, heb je interesse in de wereld om je heen en zocht je altijd al naar een club waar je een bijdrage kunt leveren aan de positie van vrouwen en kinderen? Neem contact met ons op voor een (aan beide zijden) vrijblijvende kennismaking. Kom eens langs op een van onze activiteiten.


Nieuws en acties

LUSTRUMJAAR 2020

In 2020 bestaat Club Breda 70 jaar en dat gaan we vieren. We plannen activiteiten rondom ons thema Economische Zelfstandigheid. Meer informatie hierover volgt nog. 

LUSTRUMEVENEMENT 2015: MOEDERS EN DOCHTERS DAG

In juli 2015 bestond Soroptimist Club Breda 65 jaar en dat hebben we gevierd met een groots lustrumevenement: Moeders en Dochters Dag op 27 september in Electron in Breda. 

Waarom een Moeders en Dochters Dag? Iedereen heeft een moeder. Elke vrouw is een dochter. Veel vrouwen hebben een dochter. Die relatie is altijd bijzonder. Soms heel hecht en gemakkelijk, soms problematisch of onhandig. Maar belangrijk is ze altijd. Tijdens de Moeders en Dochters Dag stond deze bijzondere relatie centraal. Met insprirende lezingen, mooie exposities, jazzy muziek, een Altijd Prijs Loterij en nog veel meer. Het was een prachtige dag die we met meer dan 100 gasten beleefd hebben. De opbrengst ging uiteraard naar het ‘Back to School’ project van Unicef. Dit project wordt gesteund door de Nederlandse Soroptimist Clubs en geeft kinderen die gevlucht zijn uit Syrië de mogelijkheid om in Turkije weer naar school te gaan.