Zorginstellingen voor ouderen

  • Club Curaçao

Soroptimistenclub Curaçao

Hulp aan 13 zorginstellingen voor ouderenHulp aan 13 zorginstellingen voor ouderen

Wij hebben ondersteuning geboden aan dertien zorginstellingen voor ouderen die geen overheidssubsidie ontvangen. Want wij zijn van mening dat onze ouderen het ook moeilijk hebben en vrijwel geen bezoek ontvangen van familie; bovendien zijn de kosten voor een gedegen hygiëne ook gestegen. Enkele van deze zorginstellingen kampten vóór de pandemie reeds met problemen. En nu zijn er zelfs meer fondsen nodig om een gedegen hygiëne te handhaven gedurende deze periode. Steun van het bedrijfsleven is onder de huidige omstandigheden sterk afgenomen, of zelfs opgehouden. Het gevolg hiervan is dat deze zorgcentra het nog moeilijker hebben gekregen.

Met het project Huis van de Ouderen, hebben wij 13 ouderencentra kunnen ondersteunen, zodat ook zij konden garanderen dat aan de eisen voor een gedegen hygiëne kon worden voldaan om onze ouderen te beschermen. Wij hebben twee schoonmaakbedrijven bereid gevonden om de centra schoon te maken en te desinfecteren.

Verder hebben wij in oktober en november schoonmaakproducten en hygiëneartikelen geschonken. Op 15 december a.s. zullen wij wederom deze centra bezoeken voor een schenking van deze maand.

Wij hopen dat wij met dit project deze (vergeten) groep in onze samenleving een helpende hand hebben kunnen bieden, zodat ook zij deze moeilijke tijd kunnen overbruggen.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.