Soroptimist FilmFeest 2015

Soroptimist FilmFeest 2015

  Op 30 oktober 2015 is het feest. FilmFeest. Ten behoeve van het goede doel organiseert Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven filmvoorstellingen voor iederen in de gemeente. Op de Julianschool zullen alle kinderen een van vier films zien met het thema vrijheid, in Huize het Oosten worden zowel in de ochtend als in de avond films gedraaid waar iedereen heen kan.

  Zie voor alle details de flyer hieronder. Klik hier om de flyer te downloaden.

  De opbrengst van het Soroptimist FilmFeest 2015 gaat naar AFRIpads Foundation. Deze stichting zorgt dat meisjes van het platteland van Oeganda naar school kunnen tijdens hun
  menstruatie, door hen gratis te voorzien van uitwasbaar maandverband. Met voorlichting probeert AFRIpads bovendien het taboe te doorbreken.  Update na het event:

  Nadat Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven op 14 oktober 2015 al voor de 18e keer haar jaarlijkse bridgedrive had georganiseerd, werd op 30 oktober het FilmFeest gehouden. Dit laatste was een geheel nieuwe activiteit. De vier films voor de kinderen waren afgestemd op de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar én op het thema van het (afgelopen) clubjaar dat in het teken van ‘Vrijheid’ stond. Alle circa 500 kinderen van de Julianaschool in Bilthoven werden met de hulp van vele leden van de club van een lunch – met onder andere veel broodjes knakworst! – voorzien. De kinderen betaalden voor de lunch en op vrijwillige basis voor de film. Op dezelfde dag werden in de tuinzaal van Huize Het Oosten voor volwassenen ’s ochtends en ’s avonds films vertoond. De bezoekers aan de avondfilm konden ook deelnemen aan een loterij.

  Op school naar de film

  Opbrengst
  Mede dankzij een aantal sponsors bedroeg de totale dagopbrengst circa 7.000 euro. Dankzij de medewerking van Wilde Ganzen wordt dit bedrag met 3.333 euro verhoogd. Met de opbrengst van het FilmFeest, de bridgedrive en nog een aantal andere bijdragen hebben wij ruim 15.000 euro aan AFRIpads Foundation kunnen overmaken. Daardoor kunnen ruim 2400 meisjes een jaar naar school.