Orange the World

Orange the World

Van woensdag 25 november tot en met donderdag 10 december voert Club de Reestlanden de actie Orange the World; 16 dagen actie tegen geweld tegen vrouwen. Ook dit jaar hopen we weer veel aandacht te genereren voor het thema geweld tegen vrouwen, dat door de coronacrisis actueler is dan ooit.

MELD GEWELD 0800-2000

Veel vrouwen die in een geweldssituatie zitten, weten niet hoe, wanneer en waar ze met hun problemen terecht kunnen. Dit jaar is het thema van deze actie: meld geweld. Laten we met z’n allen het taboe doorbreken, onze ogen en oren openen om de signalen te herkennen en vooral steun geven aan de vrouwen die in deze situatie zitten. Dit kan door professionele hulp te zoeken via 0800-2000.


Club de Reestlanden gaat zich deze actieperiode weer op alle mogelijke manieren inzetten voor de campagne Orange the World. Ook dit jaar worden gebouwen, kunstwerken, fonteinen oranje uitgelicht tijdens de campagne. Overal ter wereld zal een oranje licht opgaan om geweld tegen vrouwen te stoppen. In de gemeentes Hoogeveen, De Wolden en Hardenberg zullen een aantal objecten oranje worden uitgelicht. Daarnaast gaan we de vlag: ‘Stop geweld tegen vrouwen’ hijsen bij de gemeentehuizen van deze gemeentes.

In de gemeentes Hoogeveen, De Wolden en Hardenberg zullen we de boodschap Meld Geweld 0800-2000 achterlaten. Via een sjabloon op straat, een flyer, een poster of een visitekaartje maar natuurlijk ook digitaal via social media.

Daarnaast is de veiligheid op straat een belangrijk item. Via een Safe Streets verklaring geven gemeenten aan dat zij werk gaan maken van de veiligheid van vrouwen op straat. Waar kan de situatie voor vrouwen verbeterd worden? Hoe herkennen handhavers nog beter signalen van geweld? Hoe kan het openbaar vervoer veiliger voor vrouwen?

Wil jij ook meer weten over geweld tegen vrouwen en wat jezelf kunt bijdragen aan het doorbreken van geweld, meld je dan nu aan voor onze Keynote en paneldiscussie: ‘Geweld hoort nergens thuis.’ op 9 december 2020 om 19:30 uur. Onze panelleden geven een duidelijke inzage over de problematiek en aanpak zodat geweld tegen vrouwen stopt. Deze livestream is te boeken als voorstelling van de tamboer. Klik hier om nu een kaart te bestellen.

Tot slot. De kleur oranje staat symbool voor een optimistische toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Wij zetten ons daarvoor in, doet u mee? Meld je nu aan voor de Keynote en paneldiscussie: ‘Geweld hoort nergens thuis.’