Trekker voor Landbouwmuseum

Soroptimistclub Friesland Noord schenkt ‘Aandacht-trekker’ aan Fries Landbouwmuseum

Op 24 mei 2022 heeft de Soroptimistclub Friesland Noord officieel de trekker onthuld die ze aan het Fries Landbouwmuseum hebben geschonken. Directeur van het museum Henk Dijkstra noemde het geschenk de ‘Aandacht-trekker’ en gaf het een prominente plek bij de voordeur van het museum. ‘De jeugd mag er nu lekker op klimmen en een foto maken om te delen op insta’.

De vlag van het Soroptimisme sierde de romp van de trekker en werd onder luid applaus van de aanwezigen met een zwaai verwijderd. Elk jaar zoekt de Soroptimistclub Friesland Noord verschillende goede doelen uit, ver weg of dichtbij zoals dit keer het Fries Landbouwmuseum in Goutum.

Soroptimist Main LogoHet museum had de aanschaf van de trekker, een Ford 8N Dearborn uit 1947, al langer op het verlanglijstje staan en is blij met deze financiële ondersteuning. Het doel van deze trekker is met name educatief voor de jeugd en dat past prima bij een van de doelstellingen van het Soroptimisme.

Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Voor verdere informatie zie www.soroptimist.nl