Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Friesland Zuid

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Friesland Zuid

Welkom op de website van Soroptimistclub Friesland Zuid. Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen die zich  inzet voor verbetering van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Als club bouwen we aan een stevige band met elkaar, met onze omgeving, de lokale samenleving en clubs en organisaties om ons heen.

Clubbijeenkomsten
Voorafgaand onze maandelijkse clubbijeenkomst is er gelegenheid om samen te eten.. De avond bestaat verder uit een programma en korte vergadering. In het programmadeel discussiëren we over een thema, volgen we een workshop, is er een gastspreker of vertelt een van de leden over haar werk. In een efficiënte vergadering wisselen we de ontwikkelingen binnen de club uit en maken we afspraken over onze activiteiten. Alle leden zijn actief in verschillende commissies.

Wij zijn ook te vinden op Twitter.

Onze club heeft op 9 mei 1970 het charter ontvangen uit handen van Agneta Anderskov uit Denemarken.

Ons profiel

Soroptimistclub Friesland Zuid is een actieve club van ca. 30 vrouwen, variërend in  de leeftijd van eind 30  tot ver in de 90 afkomstig uit de omgeving van Drachten-Oosterwolde en Heerenveen. Onze club heeft op 9 mei 1970 het charter ontvangen uit handen van Agneta Anderskov uit Denemarken.

Onze bijeenkomsten zijn wisselend op maandag, dinsdag en woensdag telkens rond de 10e van de maand. Bijzondere clubbijeenkomsten zijn de zomerbijeenkomst, de nieuwjaarsbijeenkomst en het running dinner ter gelegenheid van de clubverjaardag.

We hebben friendshiplinks met: clubs uit Sandfjord ( Noorwegen) en Boekarest (Roemenië)

Clubverjaardag ( Mei)
Zomerbijeenkomst ( Augustus)
Wijnverkoop ( OtW 2023)
Dag van de Rechten van de Mens (December)

Bestuursjaar 2024

Thema: Zeg het, Doe het!

President Petra Hummel
Vice-president Gaby Hermans
Secretaris Janny Blom
Penningmeester Minke Elzinga
Tweede secretaris Janneke de Haan

Nieuws en acties

Jaarlijkse activiteiten: 

High Tea ( Maart) / NL-Doet

Goede doelen

Dag Rechten van de Mens ( 10 December) 

Elk jaar organiseert één van de vier Friese clubs een activiteit rond de 10e december , De dag van de Rechten van de Mens. Helaas moesten we tgv covid-19 2 jaar overslaan, maar november 2022 kon het weer. Wim Anker hield een zeer boeiende en goed bezochte lezing over zijn werk als strafrechtadvocaat. De organisatie was in handen van club Friesland Zuidwest