Home

Van harte welkom op de pagina van Soroptimistclub Groningen-Oost

Soroptimist International heeft 72.000 leden in 120 landen. Jij kan hier onderdeel van worden! Ons profielOnze projectenOns nieuwsANBI-verslag 2022/2023

Ons profiel

Soroptimistclub Groningen-Oost is een van de twee opvolgers van Club Groningen. Het oorspronkelijke Charter werd uitgereikt op 31 januari 1948, op 12 oktober 1975 is de club gesplitst in Club Groningen-Oost en Club Groningen-West. Onze club telt 43 leden uit verschillende generaties en met zeer verschillende achtergronden en werkkringen.
De leden treffen elkaar maandelijks op de clubavond. Daarnaast werken zij samen in diverse commissies. Eveneens maandelijks worden lunches en etentjes en ook filmavonden georganiseerd, die de mogelijkheid bieden elkaar op een informele manier te treffen.
Er is een bijzonder contact met zusterclub Groningen-West. Zo wordt met Groningen-West in februari het Soroptimisten FilmFestival voor Kinderen georganiseerd, en in juni de Buitendag. De besturen van beide clubs vergaderen eenmaal per jaar gezamenlijk.
Met vijf noordelijke zusterclubs (Assen, Eemsmond, De Veenkoloniën, Groningen-West, Yossen-Groningen) komt Groningen-Oost elk jaar op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, bijeen voor een gezamenlijke bijeenkomst. Deze dag wordt bij toerbeurt georganiseerd.
Club Groningen-Oost onderhoudt een Friendshiplink met de Duitse SI-club Bremerhaven.

Nieuwsgierig geworden na het lezen van ons profiel? Neem dan eens contact op met onze club!
Onze club met leden in Groningen-Oost (wat niet heel strikt is) verwelkomt graag nieuwe leden! Wij zijn vooral op zoek naar vrouwen uit de volgende sectoren: techniek, politiek, de financiële sector, kunst en cultuur. Zorg en onderwijs zijn goed vertegenwoordigd. Gezien de samenstelling van onze club zijn wij vooral op zoek naar vrouwen onder de 55 jaar. Het lidmaatschap van clubs staat open voor vrouwen met een beroep, ondernemers, studenten en vrijwilligers.

Tussen de 20 en 30 jaar? Dan zijn de Young Soroptimists (YOSsen) misschien wat voor jou. Kijk op LinkedIn en op Instagram.

De leden treffen elkaar maandelijks op de clubavond. Eveneens maandelijks worden lunches en etentjes en ook filmavonden georganiseerd.

Soroptimist International, met 72.000 leden in 120 landen, zet zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording in voor ondersteuning van vrouwen en meisjes. We hebben in 2020 voor €400.000,- aan donaties ontvangen in Nederland.

  • Onze leden, de Soroptimisten, zijn vrouw en professional
  • Wij streven naar het beste, het optimum, voor vrouwen wereldwijd
  • Sorores werken samen aan projecten over de hele wereld
  • We werken samen om het leven van vrouwen en meisjes te verbeteren
  • Sorores in Nederland zijn lid van één van de 100 regionale clubs
  • Nederlandse Soroptimistclubs steunen massaal School for Justice
  • Sorores delen hun kennis en dragen bij op een manier die bij hen past
  • Aantal gesteunde projecten 6.436
  • Aantal vrouwen en meisjes geholpen 1.687.447
  • Bijeengebracht bedrag €15.331.575.-

https://www.soroptimist.nl/groningen-oost/wp-content/uploads/sites/17/2021/01/ANBI-202021-1.docx

Verantwoording voor de ANBI – status

Soroptimist Groningen-Oost heeft de ANBI status. Sinds 1 januari 2013 heeft club Groningen-Oost de ANBI-status toegewezen gekregen. Aantrekkelijk voor bedrijven om hun financiële bijdrage te leveren aan een project van onze club. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op groningenoost@soroptimist.nl of lees de informatie van de Belastingdienst.