Viering van de Dag van de Rechten van de Mens op 13 juli 2022

Viering van de Dag van de Rechten van de Mens op 13 juli 2022

Izaline Calister
03-07-2022

Op woensdagavond 13 juli a.s. organiseert Soroptimistclub Groningen-Oost een feest ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Mens. De jaarlijkse viering op 10 december, de eigenlijke Dag van de Rechten van de mens, kon in 2021 niet doorgaan vanwege Corona.
Omdat Soroptimist International 100 jaar bestaat, pakken zij nu groots uit met een optreden van Izaline Calister en Syrisch eten van Yamen Cuisine (‘Happiness Is Homemade’) https://yamencuisine.nl/

Izaline Calister is bekend van onder meer optredens op tv en in het Concertgebouw Amsterdam. Op 21 december staat zij met Thijs Borsten in De Oosterpoort in Groningen. Met haar Curaçaos-Nederlandse roots neemt zij ons met haar muzikanten mee aan de hand van filmfragmenten, dans, verhalen en bovenal fantastische muziek naar het Curaçao van vroeger en nu. Een concert waarin het leven van Tula, leider van de grootste slavenopstand ter plaatse, zijn erfenis, idealen en zijn betekenis voor het heden centraal staan.

Luister naar Izaline via https://youtu.be/0GuFUK_Uf9c

Deze viering is om praktische redenen (slechts plaats voor 100 personen) besloten: leden van Soroptimistclubs Yossen-Groningen, Assen, Eemsmond, Groningen-West, De Veenkoloniën en Groningen-Oost zijn met partners en anderen van harte welkom.