Sorrenfietstocht van Lous en Petra

09-11-2021

Sorrenfietstocht van Lous en Petra
Hoe twee nieuwe leden met de club kennismaakten
Een inspirerend voorbeeld

  17 oktober 2021 – Het is een begrip geworden bij ons thuis; mamma gaat ‘Sorrenfietsen’. Al was het zondag 17 oktober geen fietstocht maar een autotocht wegens de iets te grote afstanden. In lockdowntijd was het makkelijk afspreken omdat iedereen thuis zat, dat blijkt nu steeds ingewikkelder.
  Maar het is gelukt om met vijf Sorren af te spreken op één dag. Het werd weer een topdag!
  We begonnen met een ontbijt bij Ina en Marianne in Zeegse. We durfden onszelf uit te nodigen voor het ontbijt omdat Ina wel gasten voor het ontbijt gewend is met haar bed & breakfast. Het voelde alsof we in een hotel waren, we kregen een heerlijk uitgebreid ontbijt. Deze dag hebben we ook veel familie ontmoet, het was herfst vakantie dus kwamen er ook kinderen en kleinkinderen langs. Extra leuk! Ina’s kleinzoon uit Assen was op bezoek. We spraken over lezen, kinderboeken en het gezamenlijk kijken van films en series als The Crown en vonden dat praten over films net zoveel waarde heeft als het praten over boeken.
  Na bijna anderhalf uur togen we naar Emmeke en haar man. Daar waren hun schoondochter en kleindochter uit Den Haag op bezoek. We kregen de meest lekkere bosbessenslof en al koffie drinkend spraken we over van alles; de stad Berlijn en hoe die is ontstaan, over wonen in de periferie en de voor- en nadelen daarvan. Emmeke had haar kleindochter net voorgelezen over een vogel die moest leren vliegen. Het was grappig dat het kunstpakketje een schilderijtje was dat precies als illustratie in het boek paste.
  Voor ons volgende koffiebezoekje schoven we bij Ineke aan, waar we begonnen met een uitgebreide rondleiding door haar fantastische tuin. We leerden dat je geen last van slakken hebt als je zorgt dat je alleen maar planten in je tuin hebt die slakken niet lekker vinden. Dan eten die alleen nog het zevenblad op dat er dan nog staat. Binnen hadden we het over NOx (stikstofdioxide) en andere vervuiling en de verwarring met stikstof in de lucht. Ineke kan zich (terecht) enorm opwinden over de onzin die sommige politici verkondigen op dit gebied. We waren onder de indruk van haar bevlogenheid en kennis.
  Bertha had op ons gerekend met de lunch. Het was gelukkig nog ongeveer lunchtijd toe wij aankwamen. De tafel was gedekt met allerlei heerlijkheden, extra lekker met een glaasje rosé. Hier zagen we ook nog even één van de sportieve kinderen. Veel gepraat over sport, wat je ervoor doet en laat en wat je wilt bereiken als je talent hebt. We vergaten Bertha op de foto te zetten door de consternatie over het zand uit de tuin van Ineke dat we binnen hadden gelopen …
  We sloten de dag af in Westerwijtwerd bij Marijan en haar man. Wat een bijzondere plek en wat een lieve mensen. Hier kwam het geloof ter sprake en hoeveel het uitmaakt wie er in de kerk preekt. Dat zij nu een kerk hebben waar zij zich thuis voelen waar gepraat wordt over het geloof met een filosofische benadering. Ook hier ontmoeten we een zoon en zijn vriendin, erg leuk. We spraken ook uitgebreid over de tocht voor de Stichting Vluchteling die Petra’s zoon aflegt met een vriend op dit moment. Zij lopen van Groningen naar Istanbul. Toppers!

  Het was weer enorm genieten van deze dag. We hopen binnenkort de cirkel rond te maken. Nog zeven Sorren te gaan, dan zijn we in een jaar tijd bij alle 42 leden langs geweest.

  Petra en Lous