Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland

Op dit moment zet Soroptimist club Haarlem-Kennemerland zich in voor de volgende goede doelen: een surfproject bedoeld voor kinderen met een beperking, de Classic Express de Afripads Foundation, het Rode Kruis Haarlem en omstreken (kerstuitje met oudere vrouwen uit de omgeving naar een tuincentrum) en de actie van de president van Soroptimist International ‘Women, Water and Leadership‘. Meer weten? Kijk dan even op onze website.

Soroptimist club Haarlem-Kennemerland komt elke maand bij elkaar bij een van de leden thuis. Daar wordt geborreld, bijgepraat, gegeten en vergaderd.

Ons profiel

Soroptimist club Haarlem-Kennemerland bestaat officieel sinds mei 1995. Maar eigenlijk was de club er al eerder. Want in het voorjaar van 1992 besloten vijf leden van de Soroptimist club Haarlem en Omstreken zich af te splitsen om een eigen club te beginnen. Sindsdien komen we elke maand bij elkaar bij een van de leden thuis. Daar wordt geborreld, bijgepraat, gegeten en vergaderd. De gastvrouw verzorgt de borrel en het diner. Na de vergadering volgt een presentatie van een van de leden of een gastspreker in het kader van een jaarlijks wisselend thema.

Dit jaar is het thema ‘Als raken verbinden wordt, volgt delen vanzelf’. Elke bijeenkomst van Soroptimist club Haarlem-Kennemerland wordt rond dit thema georganiseerd. Heel concreet betekent dat dat we dit jaar stilstaan bij de vraag: wat weten we eigenlijk van elkaar, van elkaars werk, van de ervaringen en dilemma’s die ons bezig houden? Telkens zal één van de leden een presentatie geven over werk, een maatschappelijk issue of een ander thema. Denk aan: #me too, integratie, vertrouwen of collegialiteit. Kortom: dat belooft mooi programma te worden.

Nieuws

Actie Classic Express – BERKENRODE TUINCONCERT 9 september

Samen met Rotaryclub Haarlem-Oost organiseerde Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland voor de 5e keer het Berkenrode tuinconcert. De opbrengst ging als van ouds naar de Classic Express, een unieke rijdende concertzaal die kinderen laat kennismaken met muziek en hen stimuleert zelf muziek te maken. Aan boord van de Classic Express spelen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, jonge helden (al vanaf 12 jaar!) waarmee ieder kind zich wil identificeren. Met honderden concerten per jaar – ongesubsidieerd! – zullen eind dit 100.000 kinderen zijn bereikt. De Classic Express werd onlangs bekroond met de NPO Radio 4 Prijs.

Actie Syrië ‘Back to School’

In samenwerking met de bekende fotograaf Koos Breukel en het Frans Hals Museum in Haarlem organiseerde Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland een bijzondere actie voor Syrië Back to school. Wij hebben Koos Breukel bereid gevonden tien portretfoto’s te maken. Koos Breukel is één van bekendste portretfotografen van Nederland en wordt internationaal gezien als een bijzonder talent. Zijn werk hangt in diverse musea in binnen- en buitenland. Hij maakte de eerste officiële staatsieportretten van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Ook fotografeerde hij diverse politici, kunstenaars en artiesten. Zijn portretten zijn nooit oppervlakkig. Dankzij zijn feilloze radar legt hij vast wat er voorbij de buitenkant te zien is. Voorbeelden van zijn werk zijn te zien op www.koosbreukel.com.

Van elke portretfoto werd door Koos Breukel bovendien een tweede afdruk gemaakt. Deze werd geschonken aan het internationaal bekende Frans Hals Museum te Haarlem. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het museum werden de portretten aan het museum overhandigd.

Actie Bus voor vrouwen in Gambia

Transportbus Women group Kankutu garden

Vrouwen van de Kankuntu Garden verbouwen daar hun eigen groente en zagen kansen om deze te verkopen op de Brikama markt. Daarvoor hadden zij alleen wel een transportmiddel nodig. Sorotimisten Haarlem Kennemerland heeft een donatie gedaan en onlangs is de bus in gebruik genomen.

Hoe zetten de vrouwen de bus duurzaam in is het uitgangspunt voor Wheels for Health? De bus is aangekocht bij een van de autodealers in Gambia. Dit helpt de eigen economie verder vooruit en is daarom beter dan dat de stichting vanuit Nederland een auto importeert. In 10 jaar schrijft de vrouwengroep de auto af. De groep zorgt voor onderhoud, betaalt de brandstof zelf en heeft in het kader van ‘goed eigenaarschap’, zélf een deel van de bus bekostigd

Het inkomen voor de bus is tweeledig: verkoop groenten: groenten van hun eigen perceel of van andere groentetelers en buskaartjes voor vervoer van de vrouwen zelf en andere bewoners van Bwiam.

Berkenrode, het leukste familie event van Heemstede

Ook dit jaar hebt u op Berkenrode weer kunnen genieten van jonge veelbelovende musici, allen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Aansluitend speelde net als vorige keer de Red Hot 100 Big Band. Een bijzonder en gezellig tuinconcert voor het hele gezin! De opbrengst van dit concert ging naar de ‘Classic Express’ van het Prinses Christina Concours.