Soroptimist Trofee Educatie Mensenrechten: Gouden S.T.E.M.

18-04-2021

Soroptimist Trofee Educatie Mensenrechten: Gouden S.T.E.M.

Gouden S.T.E.M. 2021

Het is van groot maatschappelijk belang dat alle kinderen, in elk schooltype, zich kunnen uiten over de wereld om hen heen. Omdat Soroptimisten zich inzetten voor een betere positie voor vrouwen en kinderen, initieerde Soroptimistenclub Haarlem en omstreken een mensenrechtenproject voor leerlingen in het VMBO. Ook voor deze leerlingen is een brede blik op de wereld zeer zinvol en niet altijd vanzelfsprekend.

Het mensenrechtenproject vindt plaats op het Technisch College Velsen en het Maritiem College in IJmuiden. De leerlingen uit de derde klas werken sinds 1 maart, onder begeleiding van hun maatschappijleer-docent, aan een uitdagende opdracht: niet alleen bestuderen zij een actueel mensenrechtenthema, ze worden ook gevraagd om er een actie voor op te zetten.

Op 19 mei, bij de presentatie door deze leerlingen van hun project, wordt een winnaar aangewezen door een jury. De winnaar mag € 250,- aan het gekozen thema en de bedachte actie besteden en de winnende school ontvangt een wisseltrofee. De Soroptimisten organiseren deze wedstrijd samen met de scholen en zorgen dit jaar dat het evenement corona-proof kan plaatsvinden: via een live stream op 19 mei 2021 kunnen geïnteresseerden de uitreiking volgen. Opgeven voor deze interessante avond kan via GoudenS.T.E.M.VMBO@gmail.com.