Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Haarlem e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Haarlem e.o.

Onze Soroptimistclub, een van de oudste van Nederland, is springlevend en bruist van energie. Maandelijks komen we bij elkaar, werken samen aan projecten en zijn actief in pleitbezorging om de positie van vrouwen te verbeteren. Onze leden variëren in leeftijd van eind twintig tot in de tachtig, maar we hebben allemaal dezelfde droom, de leefomstandigheden, de rechten en de status van vrouwen en kinderen verbeteren.

Zo bouwen we door op het fundament dat veel krachtige vrouwen hebben gelegd en blijven we ons onverminderd inzetten voor de doelstellingen van het Soroptimisme. Daarnaast hechten ook aan onze eigen persoonlijke ontwikkeling en nauwe betrokkenheid bij elkaar. We vieren het leven met elkaar en ondersteunen elkaar, als dat even nodig is.

Soroptimistclub Haarlem e.o. bestaat uit 40 leden, die werkzaam zijn (geweest) in diverse beroepen en sectoren en woonachtig zijn in en rond Haarlem.

Ons profiel

Soroptimistclub Haarlem e.o. is op 5 november 1931 opgericht. Het charter is uitgereikt door mw. E.W. Wijnandts Francken-Dyserinck. De club bestaat uit circa 40 leden, die werkzaam zijn (geweest) in diverse beroepen en sectoren en woonachtig zijn in en rond Haarlem.

De maandelijkse bijeenkomst vindt plaats rond de 12de van de maand in het sfeervolle ’t Wapen van Kennemerland of indien noodzakelijk digitaal via Zoom. Voorafgaand kunnen de leden gezamenlijk eten. Een prima mogelijkheid om op informele wijze even bij te praten of leden beter te leren kennen.

De club verwacht van de leden een actieve inbreng. Om die reden zijn alle leden actief in diverse commissies, waarvan de projectcommissie, de programmacommissie en de PR commissie de grootsten zijn. Projecten van de afgelopen jaren waar we trots op zijn: Haarlemse Hofjesbridge, Gouden Stem Award (Mensenrechteneducatie- prijs voor VMBO leerlingen) en Orange the World. 

Nieuws

Projecten