Amira geeft Arabisch en Engels aan buitenlandse kinderen

  • Club Hattem-Epe "SHE"

Club Hattem-Epe “SHE”

Arabische en Engelse lessen

 Amira geeft Arabisch en Engels aan buitenlandse kinderen

Wie helpt Amira verder als lerares? lazen we in de krant. Amira Hassoun geeft op vrijwillige basis taalles aan kinderen van Syrische vluchtelingen zodat zij hun moedertaal niet verleren. Zij was in haar geboorteland Syrië en in Saoedi-Arabië onderwijzeres. Kwam in 2015 naar ons land, Leerde meteen fietsen en stortte zich in het vrijwilligerswerk om zo snel mogelijk de taal te leren. Om toch te kunnen onderwijzen besloot ze op vrijwillige basis les te gaan geven in het buurthuis. Aan kindertjes geen gebrek, aan lesmateriaal wel. Met een printer kan zij haar eigen materiaal uitprinten en vermenigvuldigen. Aangezien wij nog een “potje” met geld hadden werd met stemmen besloten aan Amira haar oproep gehoor te geven. Er werd een printer – papier en schrijfwaren gekocht. Zij ontving hierbij ook een pasje met een tegoed voor printinkt en papier. Hulde voor deze gedreven vrouw!

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.