Food for life

  • Club Hattem-Epe "SHE"

Club Hattem-Epe “SHE”

Food for life

 Hoop op leven – Ghana

Doel van project ‘Food for Life’(hoop op leven):

  • Minder kindersterfte door de ‘juiste’ voeding
  • Kennis voor regio-bevolking over voeding.

Bawku ligt in het afgelegen en droge noorden van Ghana. Het Hospitaal wil graag de aandacht voor “herstellende voeding” vergroten en heeft daarvoor het project ‘Food For Life’ opgericht. Ondervoeding is een groot en structureel probleem, zowel reeds bij opname als gedurende het verblijf in het ziekenhuis, vooral voor kinderen. Dit leidt direct tot spierslapte, longaandoeningen, ontstekingen, ernstige weerstandsvermindering en kindersterfte. Er is gebrek aan voedsel en aan kennis over gebalanceerde voeding.

Concrete projectdoelen zijn:

  • Het inrichten van een keukenruimte voor het bereiden van herstellende voeding:
  • Het inzetten van deskundigen voor individuele voedings-educatie aan ouders en verzorgers
  • Hetzelfde voor de gemeenschappen via wekelijkse radio-uitzendingen en maandelijkse groepsgesprekken.
  • Eenvoudige meetinstrumenten inzetten om de naleving en het effect van het programma te monitoren
Hospitaal in Bawku

Het Hospitaal heeft de Nederlandse partnerstichting ‘Vrienden van Bawku’ gevraagd naar wegen te zoeken om dit financieel te steunen. Hiertoe worden Vastenacties/fundraise activiteiten georganiseerd door de vrienden van Bawku en het Dominicanenklooster Huissen.

Contactpersoon, vanuit zijn vak als Kinder-arts, met Vrienden van Bawku is DirkJan Pot. Hij bezoekt regelmatig het Hospitaal Bawku en houdt daar praktijk. Alex van de Horst is, vanuit de dominicanenklooster contactpersoon voor Stichting Vrienden van Bawku.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.