Social Sofa

Eind 2021 werd een project toegevoegd aan de activiteiten van Soroptimistclub Helmond-Peelland: vanaf 27 november werd in Galerie en Lijstenmakerij Hanssen Art gebouwd aan een Social Sofa.
  • Club Helmond-Peelland


Eind 2021 werd een project toegevoegd aan de activiteiten van Soroptimistclub Helmond-Peelland: vanaf 27 november werd in Galerie en Lijstenmakerij Hanssen Art gebouwd aan een Social Sofa. Een Social Sofa is een zitbank met mozaïek geplaatst in openbare ruimte, naar een idee van Karin Bruers. De banken zijn gemaakt van beton en hebben een lengte van ruim 2 m en de vorm van een chaise longue. De duizenden steentjes werden geplakt door leden van de club in samenwerking met de dames van De Koning (SMO) en andere vrijwilligers, waaronder enkele raadsleden van de gemeente.

We zijn blij én trots dat we, in het kader van het invullen van de Sustainable Development Goals door de Gemeente Helmond, de subsidie hebben gekregen om deze bank te maken.

De definitieve standplaats van de Social Sofa is geworden Kasteeltuin Helmond, voor het bruggetje bij Restaurant Kasteelpoort. Waar op 8 maart 2022, Internationale Vrouwendag, de presentatie heeft plaatsgevonden aan Burgemeester Blanksma van Gemeente Helmond, in het bijzijn van de landelijke Unie van Soroptimisten,

Burgemeester Blanksma (midden) viert de plaatsing van de sofa