Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Helmond-Peelland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Helmond-Peelland

Onze projecten liggen in het verlengde van de hoofddoelstellingen van de Nederlandse Unie van Soroptimisten, de Europese Unie van Soroptimisten en de Wereld Unie Soroptimist International. Deze kerndoelstellingen  zijn:

Educatie

Empowerment van vrouwen

Geweld tegen vrouwen

Gezondheid en Voedselzekerheid

Duurzaamheid.

Deze hoofddoelstellingen vertalen we naar lokaal en regionaal niveau, waarmee we ons inzetten voor anderen.

Samen eten we, is er een korte vergadering en is er een activiteit. De activiteiten hebben betrekking op het jaarthema.

Ons profiel

Soroptimistclub Helmond-Peelland bestaat sinds 1994. Club Helmond-Peelland heeft momenteel 25 leden uit de regio Helmond-Peelland. De diversiteit van de leden is groot, qua leeftijden, beroepen en achtergrond. Hierdoor zijn we van vele markten thuis en kunnen we leren van elkaars ervaringen en maatschappelijke betrokkenheid.

Wij ontmoeten elkaar elke derde woensdag van de maand, veelal bij restaurant Warandepaviljoen in Helmond. Samen eten we, vergaderen we kort en is er een activiteit. De activiteiten hebben betrekking op het jaarthema dat elk jaar door de voorzitter gekozen wordt. Van gastspreker tot bedrijfsbezoek en van vrijwilligerswerk tot workshop, elke maand doen we iets anders. Maar een avond kan ook gevuld worden door een van de eigen leden. Zij kan vertellen over haar werk of een bijzondere ervaring.

Advoca

De drie A’s

Invulling geven aan onze hoofddoelstellingen verloopt volgens de lijn van de drie A’s:

Awareness bewustwording vergroten van de problematiek

Advocacy pleiten voor de verbetering of oplossing van de problematiek 

Action actie ondernemen om tot verbetering of oplossing te komen

Club Helmond-Peelland heeft een friendshiplink met St. Truiden (BE).

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Acties uit het verleden

Driemaal hebben we SpringArt georganiseerd, een kunstfair waar gemiddeld €15.000,- per keer werd opgehaald voor UAF. In 2012 organiseerden we het evenement SpringArt Kids waarbij €15.000,- werd opgehaald voor Stichting Leergeld. In 2014 organiseerden we Cinesor; een filmavond met loterij. Een feestelijke avond die €10.000,– opbracht voor SyrieBack2School. Het jaar 2016 stond in het teken van Inloophuis de Cirkel. We organiseerden een avond met ‘een lach en een traan’ en haalden ruim €9.000,– op! Omdat het thema voor 2018 ‘aandacht’ was, zetten we geen grote fundraising op maar hielpen iedere week in de bediening van sociaal restaurant Ratatouille.

Ook zijn we zichtbaar tijdens NL Doet, Super Sociaal en evenementen zoals Samenloop voor Hoop en de Drakenbootrace in Helmond.

Het bestuur 2023

Voorzitter: Corrie Pepping
Inkomend voorzitter: Saskia Houterman
Uittredend voorzitter: Francis Vos
Secretaris: Fabienne Swinkels
Penningmeester: Hetty Sinnema