Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Helmond-Peelland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Helmond-Peelland

Elke maand hebben we een activiteit gekoppeld aan het thema dat de zittend voorzitter heeft gekozen. Na thema’s als ’talentontwikkeling’, ‘beweging’ en ‘aandacht’, stond 2018-2019 helemaal in het teken van ‘Be Yourself and Relax’! In 2019-2020 kozen we voor ‘Local in touch, global in reach’.

Naast informatieve en gezellige bijeenkomsten onder elkaar, zetten we ons ook in voor anderen. Elk jaar steunen we een of meerdere (lokale) goede doelen. Eens in de twee jaar zetten we daarvoor een grote sponsoractie op.

Samen eten we, is er een korte vergadering en is er een activiteit. De activiteiten hebben betrekking op het jaarthema.

Ons profiel

Soroptimistclub Helmond-Peelland bestaat sinds 1994. Club Helmond-Peelland heeft momenteel 25 leden uit de regio Helmond-Peelland. De diversiteit van de leden is groot, qua leeftijden, beroepen en achtergrond. Hierdoor zijn we van vele markten thuis en kunnen we leren van elkaars ervaringen en maatschappelijke betrokkenheid.

Wij ontmoeten elkaar elke derde woensdag van de maand, veelal bij restaurant Warandepaviljoen in Helmond. Samen eten we, vergaderen we kort en is er een activiteit. De activiteiten hebben betrekking op het jaarthema dat elk jaar door de voorzitter gekozen wordt. Van gastspreker tot bedrijfsbezoek en van vrijwilligerswerk tot workshop, elke maand doen we iets anders. Maar een avond kan ook gevuld worden door een van de eigen leden. Zij kan vertellen over haar werk of een bijzondere ervaring.

Alle taken zijn verdeeld over commissies, zoals PR, fundraising en reis. Op deze manier zijn alle clubleden op één of meerdere manieren betrokken bij de activiteiten van de club.

Club Helmond-Peelland heeft een friendshiplink met St. Truiden (BE).

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Acties uit het verleden

Driemaal hebben we SpringArt georganiseerd, een kunstfair waar gemiddeld €15.000,- per keer werd opgehaald voor UAF. In 2012 organiseerden we het evenement SpringArt Kids waarbij €15.000,- werd opgehaald voor Stichting Leergeld. In 2014 organiseerden we Cinesor; een filmavond met loterij. Een feestelijke avond die €10.000,– opbracht voor SyrieBack2School. Het jaar 2016 stond in het teken van Inloophuis de Cirkel. We organiseerden een avond met ‘een lach en een traan’ en haalden ruim €9.000,– op! Omdat het thema voor 2018 ‘aandacht’ was, zette we geen grote fundraising op maar hielpen iedere week in de bediening van sociaal retaturant Ratatouille.

Ook zijn we zichtbaar tijdens NL Doet, Super Sociaal en evenementen zoals Samenloop voor Hoop en de Drakenbootrace in Helmond.

Het bestuur 2018-2019

Voorzitter: Inge Feijen
Inkomend voorzitter: Marianne Smits
Uittredend voorzitter: Monique de Leeuw
Secretaris: Claudia Smeenk
Penningmeester: Saskia van Loon